ABS проблем
- Nikito_
- Автомобил:
- Двигател:
ABS проблем
Здравейте. Първо колата е Golf 3 1.9 TDI AFN мотор. Още през зимата ми светваше лампата на ABS, но след известно време изгасваше. Сега обаче светна и няма изгасване. Правя си аз диагностика и ми дава 2 грешки в сензора на предно дясно колело. Грешките въобще не искаха да се изтрият. Свалих гумата и видях че сензора е почти счупен и се клати като на коча ..... Избих го и го смених с нов. И оттука вече стана интересно. Отново ми дава грешка 00285. при изчистване на грешката лампата угасва но след известно каране отново светва. При тест в движение се оказа че 3-те датчика дават жярна информация, а този новия невярна. какво искам да кажа. Новия датчик показва 0 км/ч до момента в които се движа с до 40 км/ч. След 40 започва да отчита правилно. Когато намалям пък пак до 40 км/ч отчита правилно, а под 40 км/ч показва каквото си иска показва 2, 7, 35, 27, 33 км/ч абе с една дума каквото му кеф това показва. Какво е вашето мнение колеги не случих на датчик маи и трябва пак да го сменям? Поне аз така си мисля де. Мерси.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABS проблем
Датчика е менте за мене!
- Nikito_
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сам на това мнение ама пък знам ли? Затова се допитвам.
- Niksan M
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни за всеки случай разстоянието между датчика и диска,да не би да не си го набил хубаво и оттам разстоянието да е голямо и да не от4ита добре импулсите.Замери и съпротивлението на датчика и го сравни с това на някое друго колело.Може наистина да си попаднал на кофти дат4ик.Аз сменях на моята Голф 4 преден датчик и се оправи,съпротивлението му беше около 1200 ома.
- Nikito_
- Автомобил:
- Двигател:
Замервах колега и моето е около 1200. Това ме кара да си мисля че кабелите са си наред. Все пак ще проверя растоянието. Мерси!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”