След смяна на бенз.помпа проблем
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
След смяна на бенз.помпа проблем
Имам едно запитване относно сместа на голф 3 гтй 115к. Преди 1 седмица разбрах че моята кукла е с помпа от 1.8 мотор ( закупвана е 2-ра ръка и е написано на нея с маркер Голф 3 1.8 )така съм си я купил , колата с нея правеше следните проблеми даваш газ по резко и от 2до3000 оборота се давеше даже и след 5000 ( няма дебит (налягане) 1.2 бара мисля е 1.8 а за 2.0-3бара) смених я с чисто нова Siemens VDO за моя си модел , обаче сега работи на богата смес а нищо не е пипано по нея освен смяна на помпата с тази . Вади помалко черен пушек , форсира се добре , но като я пусна по енерция примерно карам с 4000 оборота и я пускам оборотите падат до 600 и пак се качват , демек се дави . Какво ще ме посъветвате да направя и какви диагностики ще ми дадете . Проблем ли е да я карам на богата смес ( освен че ще харчи малко повече ).
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След смяна на бенз.помпа проблем
никой ли нищо незнае 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Остановил ли си, че гори повече? Според мен ти е за чистене стъпковото моторче за Празния Ход щом като освободиш от 4000 пада на 600 и се вдига до ПХ.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
колега я кажи тва моторче с ква течност се кинсе след демонтажа че и аз съм си наумил да го махам че имам големи проблеми с него
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз го кисна с разредител, но не с корисилин щото незнам какво има из вътре да се на разтвори нещо. Ама с разредител или спирт няма проблеми! Поне 5 пъти съм го киснал и жабуркал!
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
за 3 дена немога да установя дали харчи повече , просто преди небеше така оборотите на 800 ( примерно ) и не мърдат сега отпускам по инерция паднат до 600 и се въртант в нормално положение , даже понякога се е случвало да прави 600-800 600-800 600-800 (след смяна на помпата) сигурно се дави в ниските обороти ... знам ли ...!
Вади леко черен дим (това го споменах) колата си върви екстра .
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Провери регулатора на налягане на бензина.
Да се провери с манометър в сервиз.
Двигател работи,третото маркуче изкарано(вакуумен контрол на регулатора на налягането),маркуча на 5-тата дюза изкаран - 3 бара.
Двигател работи, третото маркуче вкарано - 2,5 бара.
Двигател изключен,налягане след 10 мин престой - 2 бара.
Да се провери с манометър в сервиз.
Двигател работи,третото маркуче изкарано(вакуумен контрол на регулатора на налягането),маркуча на 5-тата дюза изкаран - 3 бара.
Двигател работи, третото маркуче вкарано - 2,5 бара.
Двигател изключен,налягане след 10 мин престой - 2 бара.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Черния дим беше на основа богата смес нали ? Има ли възможност да е сменен и той или е настроен за старата помпа от 1.8 .
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
За голф 3 има 2 вода помпи - едните работят на 1,2 бара и са за моноинжекции, другите са на 3 бара и са за инжекциите. Изглеждат по еднакъв начин. Дори и да се сложи 3 барова помпа на моноинжекция,ако регулатора работи нормално,няма да ина никакви проблеми.
Черен дим = богата смес.
Да се проверят:
Дебитомер.
Ламбда сонда.
ТПС.
Да се почисти дроселова клапа.
Черен дим = богата смес.
Да се проверят:
Дебитомер.
Ламбда сонда.
ТПС.
Да се почисти дроселова клапа.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
golf3gtivr6 написа:Черния дим беше на основа богата смес нали ? Има ли възможност да е сменен и той или е настроен за старата помпа от 1.8 .
Да, черния дим значи богата смес.
А регулатора си е регулатор. Ако не е правено нещо по него- има ли вакуум - той трябва да си подържа 2.5 бара.
Няма какво да се 'настрои' по него, за да върви с помпа за моноинжекцион.
По-скоро поиграй си с проверка на Ламбда, на термодатчик...
Г3 има и изводи за диагностика
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:Черния дим беше на основа богата смес нали ? Има ли възможност да е сменен и той или е настроен за старата помпа от 1.8 .
Колега стига с тая смес! Сместа не се прави от бензиновата помпа! Сместа се прави от редица датчици,сонди и т.н. Сместа си ти е същата като преди ако не си пипал нищо друго! Провери си свещите и кабелите! Те също могат да са причина за нестабилни обороти и загуба на мощност
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
SBobi добре кажи ми как тогава ще стане така колата преди работеше без този проблем , след смяната с оригинална прави мизерия , а нищо не е пипано по нея
Благодаря на колегите за помоща
, сега първо ще погледна дебитомера , ще почистя стъпковото моторче пък да видим.
Благодаря на колегите за помоща
, сега първо ще погледна дебитомера , ще почистя стъпковото моторче пък да видим.- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:SBobi добре кажи ми как тогава ще стане така колата преди работеше без този проблем , след смяната с оригинална прави мизерия , а нищо не е пипано по нея
Благодаря на колегите за помоща, сега първо ще погледна дебитомера , ще почистя стъпковото моторче пък да видим.
Както колегите са ти изброили, причините могат да бъдат много! Това, че е станало след смяна на помпа не е гаранция, че е от нея! Не е излкючено проблема да ти е в помпата, но сместа колега се прави от други устройства по автомобила! Помпата доставя гориво до дюзите а какво те ще впръснат го решават други устройства
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”