Въпроси за детайли 1.6 SR, кое какво е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпроси за детайли 1.6 SR, кое какво е?

Мнениеот Batmirko » Чет 07 май 2009 23:57

Здравейте колеги, интересно ми е какво представлява детайл 1, някакъв филтър за картерни газове може би (и сменя ли се)?
В точка 2 маркучите са напукани, идват от въпросния сноп, част от които ходят в 1?
И последно какво е предназначението въздохопровода горе в дясно, излиза под чистачките ако не се лъжа?

Благодаря за вниманието!

По въроса с леко неравномената работа, и препукването в обороти, какти и предърпването, мисля да сменя дросела, после ше пиша!

Изображение

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпроси за детайли 1.6 SR, кое какво е?

Мнениеот Batmirko » Пет 08 май 2009 13:38

Колеги с SR-и дайте просветление по въпроса, значи вдигнах капачетата на кутията 1, вътре е някакъв филтър и мирише здраво на бензин, каква му е идеята и какви са тези датчици закачени за него :shock предполагам не е бензиновият филтър това, твърде сухо ми се стори вътре, а и миризмата не беше като да е пълен :)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 08 май 2009 14:02

Колега, това на снимките прилича на устройството за изсмукване на бензиновите пари от резервоара.Трябва да има два маркуча - единия отива към бензиновия резервоар, а другия към смукателния колектор. Проводниците са за електромагнитен клапан, който периодично отваря за изсмукване на парите от резервоара.Дано да не греша.

Потребителски аватар
Niksan M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niksan M » Нед 10 май 2009 19:54

И аз се питам за същите въпроси,само мисля за номер 2 ,че е регулатора за налягането на бензина,и ми е много интересно номер 1 за къв чеп е!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”