1.вия проблем е ,че като спра колата някаде и минат около 15-тина минути преди да запала отново , колата не иска да запали и върти на празно(все едно не е палена с месеци) и както върти изведнъж припуква и пали(но в първите секунди все едно на 3 цилиндъра и неможе да се изфорсира хубаво и няма проблем след това) .От какво може да е това?
2. колата почна да харчи зверски много по 14-15 градско , от какво може да е това ?
3.колата загрява много за много малко разстояние, някаде около 400 метра и стрелката е вече в горния край малко преди края , перката неможеше да смогва и 2 пъти изхвърли антифриза , което ме принуди да вържа перката на копче и като дигне температура я пускам с перката температурата се държи на средата , от какво може да е ?
колата е голф 2 1.8 112 к.с. кода на мотора е "GZ" и е с 9j 16' джанти.
благодаря
проблем с голф 2 1.8
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с голф 2 1.8
Ти ми дай джантите аз ще ти кава какво е. Шегувам се разбирасе.
Загряването може да е от радиатора или някоя водна магистрала според мен.
Разхода може да е :Едното е от консумативите впрочем свещи филтри и така нанатака. Първото и най лесно нещи е да си смениш въздушния филтър ако па не се оправи отиваш на горивен и ако това не помогне си за горивна система. Впрочем почистване и профилакрика.
Загряването може да е от радиатора или някоя водна магистрала според мен.
Разхода може да е :Едното е от консумативите впрочем свещи филтри и така нанатака. Първото и най лесно нещи е да си смениш въздушния филтър ако па не се оправи отиваш на горивен и ако това не помогне си за горивна система. Впрочем почистване и профилакрика.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Значи по твоите въпроси.
1.проеври си всичко по запалителната система - свещи, кабели, делко, палец и др. там каквото се сетиш.
2.14-15л. ако крака ти е доста тежък е постижим разход - опиши какъв ти е стилът на шофиране.
3. за загряването има доста теми - потърси с търсачката. Ако не можеш пиши и ще ти помогнем.
Поздрави.
1.проеври си всичко по запалителната система - свещи, кабели, делко, палец и др. там каквото се сетиш.
2.14-15л. ако крака ти е доста тежък е постижим разход - опиши какъв ти е стилът на шофиране.
3. за загряването има доста теми - потърси с търсачката. Ако не можеш пиши и ще ти помогнем.
Поздрави.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
ако питаш мене първо тряя да оправиш загряването да не окотиш мотора щом вхърляш чорбите-задържал термостат или какво ли не още може да е трябва дасе огледа според мене тва е най важното за да опазиш колата
- steve PF
- Автомобил: VW
- Двигател: PF PB
На газ ли я караш?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
1. Палец, капачка, кабели, свещи, горивен и въздушен филтър.
2. -ІІ--ІІ--ІІ--ІІ--ІІ--ІІ--ІІ--ІІ--ІІ-
3. Водната помпа не е вред, датчика на радиатора, уплатнението на капачката на разширителното казанче!
3. Водната помпа не е вред, датчика на радиатора, уплатнението на капачката на разширителното казанче!
Последна промяна от alex_zazy на Пет 08 май 2009 20:56, променено общо 1 път.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
alex_zazy написа:1. Палец, капачка, кабели, свещи, горивен и въздушен филтър.
3. Водната помпа не е вред, датчика на радиатора, уплатнението на капачката!
Браво Алекс бързо точно и конкретно.

пичове аз имам същия проблем с голф 2 1.8 рп мотора супер мн ми гори с 10 лева минавам 30 км максумум при леко каранее сменях ланд сонда бензинова помпа свщи дачик на инйекцията този които дава информацията на компутара и пак колата ми на ниските обороти се губи и като дам рязко газ изпушваи мн бавно падат оборотите като стигне 2000 хил ина4е колата ми вари мн доволно и вече нз просто какво да гледам ходих на маитори само ми земат пари за диагностика и нищо не правят даити моля ви се съвет коалта мие с 15 цолови джанти и със спортно и спортен филтар не вярвам че тези неща ще имат чак толкова голямо значение и колта като застанеш зад нея мирише на неизгорял бензин пробвах това с компутара не деиства да изклучиш клемата
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
колега аз имах подобен проблем---дано да не е същият и твоят,все пак преди да е запалиш провери целиндрите дали са мокри от антифриза viewtopic.php?f=5&t=133488
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”