Питане за огледало на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане за огледало на Голф 4

Мнениеот XmUrF » Пон 18 май 2009 20:02

Счупих си дясното стъкло на огледалото. Просто си ударих огледалото и стъклото направо изкочи и се счупи. Само че при това действие не падна на земята, а остана да виси на едно кабелче. Въпросът ми е тоя кабел за какво е? Огледалото е електрическо, но доколкото ми е известно не е отопляемо. Бутона, който управлява огледалата е сменян, но стария нямаше индикатор за отопление. Новият е стандартен и има, но какво от това. А за механиката, която върти огледалото, тоя кабел не и трябва. Тоест остава да е предвиден за отопляеми огледала.

И сега се чудя като си взимам ново стъкло какво да е точно. Всички ли го имат това кабелче и каква е точно неговата роля?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Питане за огледало на Голф 4

Мнениеот Luciano » Пон 18 май 2009 20:07

За отопляването е....(подгряване :oops: )
Ще си търсиш такова, което е с реотани, защото има и такива без.
Виж в Евро07. Аз от там съм си взимал.

Последна промяна от Luciano на Пон 18 май 2009 20:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Пон 18 май 2009 20:08

Според мен е за подгравяне на огледалото. На мен преди около 2 месеца ми откраднаха само огледалото и точно 2 кабелчета висяха. При мен подгряването се включваше с копчето за подгряване на задното стъкло. Ако имаш каско нямаш грижи.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Пон 18 май 2009 20:25

Много интересно ако е за подгряване. Не съм знаел до сега. Но на Голф 4-ките(мойто е такова) отоплението не се ли включва от самия бутон за настройване на огледалата? Каско имам, но още се чудя дали си заслужава да се занимавам за 30-на лева. Да почнат да ме мотат и накрая да ми вдигнат вноската заради настъпило застрахователно събитие :roll: .

Потребителски аватар
Ikov_VR
Автомобил: Vw Passat b5.5
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот Ikov_VR » Пон 18 май 2009 20:48

Не на моята 4-ка хем че небяха ел пак бяха погряващи.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Вто 19 май 2009 17:34

Да кажа само че днес си взех подгряващо огледало. Вързах си го с двете кабелчета и всичко пасна точно. Баси, до сега не знаех, че са подгравящи. ВЪобще няма и да се занимавам със застрахователи да си губя времето.

Ако някой се интересува - взех го от АутоПлюс - 22лв. Интересното в случая е, че в магазина им в Младост(Младост 1 мисля) ми казаха 30 лева. А аз го взех от Черни връх. Там ми казаха за обикновено без подгряване - 12.50, за такова като моето - 22лв :roll: :?: В Юнито пък неоригинално ми предложиха за 28, ама нямаха, оригинално било 80лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”