питане за климатроника на golf 4 - отговорено
- zezo21
- Автомобил:
- Двигател:
питане за климатроника на golf 4 - отговорено
искам да попитам за климатроника. когато дам колата на контакт и климатроника е изключен се чува от него един лек шум като виене на малка перка. и това нормално ли е след като пише OFF на диплея. а и понягога ми се случва преди да загася колата спирам климатр. със - копчето с перката (поне не знам друг начин за спиране)и се гаси мотора на спрян климатр. а когато я запаля по-късно се стартира и климатр. без да съм го пускал аз даже и темп. е няква си там и започва да си духа.дори съм го срял на LO а тръгва на 23 градуса например? нормални са тези неща за климатроника ?
Последна промяна от zezo21 на Пон 25 май 2009 11:27, променено общо 1 път.
- miro.pushev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за климатроника на golf 4
И аз се чудя защо като съм на контакт и климатроника е на ОФФ и нищо не работи има някво леко бучене...дано някой отговори
- zezo21
- Автомобил:
- Двигател:
а твоя става ли така че от време на време да се включва сам, въпрки че си го изключил преди това ?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Нормални са и двете.Ето и защо :
-виенето като от малка перка наистина е от малка перка...вътре на таблото има една дребна дребна решетчица....зад нея има датчик за вътрешната температура в купето...а той се обдухва от вентилатор....дадеш ли на контакт тази перка тръгва и я чуваш - ако е зацапана и поразбита вече си чеува съвсем тихо....това е,което чуваш.
-за пускането сам - това си е една система,която заводски си се прави така....с идеята ако много дълго не пускаш системата да не се разсъхнат всички гумички и да изчезне фреона...понеже във фреона се съдържа и маслото,което смазва цялата система и поддържа гумичките свежи и еластични...съответно ако 5-6 месеца не си пускаш климатика туко виж после и не тръгне
...с тази идея хората са го решиши на определен брой паления да тръгва сам....макар че принципно няма точна закономерност кога точно да тръгва....съответно докато да успееш да го изгасиш и да видиш,че е тръгнал вече е завъртял 2-3 пъти фреона
.Принципно като тръгне сам го оставете да поработи 2-3-5 минути....пък тогава го загасете.
И да...гаси се като се намали до 0 скоростта на вентилатора.
Успех!

-виенето като от малка перка наистина е от малка перка...вътре на таблото има една дребна дребна решетчица....зад нея има датчик за вътрешната температура в купето...а той се обдухва от вентилатор....дадеш ли на контакт тази перка тръгва и я чуваш - ако е зацапана и поразбита вече си чеува съвсем тихо....това е,което чуваш.
-за пускането сам - това си е една система,която заводски си се прави така....с идеята ако много дълго не пускаш системата да не се разсъхнат всички гумички и да изчезне фреона...понеже във фреона се съдържа и маслото,което смазва цялата система и поддържа гумичките свежи и еластични...съответно ако 5-6 месеца не си пускаш климатика туко виж после и не тръгне
И да...гаси се като се намали до 0 скоростта на вентилатора.
Успех!

- zezo21
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ммного за изчерпателния отговор на колегата "zfa159"
поне вече ако някой се чуди да знае защо.
поне вече ако някой се чуди да знае защо.- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159
Аaааа, как са го измислили хората =] Малко е дразнещо ама е полезно.
Aз отдвана не обръщам внимание на това, но ми беше чудно що така става =]
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”