какви амортисьори да сложаллл

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mone
Автомобил:
Двигател:

какви амортисьори да сложаллл

Мнениеот mone » Пет 12 юни 2009 11:45

колеги интересуваме какви амортисьори да сложа на колата защото досега не съм сменял,смисал газови или маслени,знам 4е газовите са по хубави относно стабилност,но също така не са много за наще пътища,могат бързо да изпуснат от дупките,даите съвет.Имам и още един въпрос,не съм завъртял добре капа4ката на маслото когато доливах и ми е избило маслото :screwy ,целият двигател е в масло дали е добре за двигателя ако го измия,колата е Голф 2-КР ,87г.?мерси предварително.....

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: какви амортисьори да сложаллл

Мнениеот koby » Пет 12 юни 2009 11:50

слагай маслени Биощайн,Буге или Каява и 3-те модела са хубави обаче задалжително да имат гаранция

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 12 юни 2009 22:34

газовите амортисьори са по-добри по принцип,но и по скъпи.Другото което е,че колата вози малко по-твърдо.Маслените амортисьори могат да се пълнят докато газовите не.Аз съм с монро газови и едва ли скоро ще имам камъни в бъбреците :063:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 12 юни 2009 22:43

Каквото и да сложиш гледадай да е с нови пружини иначе ефекта е никакъв. На този Голф пружините му са омекнали още преди 10 години.

Наслушах се на какви ли не неша..... рециклиран Билщейн в Румъния, Турско Боге, газовите небили за нашите пътища, спортното окачване незнам си какво........ . Е аз на пук на всички си взех газови - спортни + спортни пружини и съм много, много доволен.

Като е хубав пътя хвърча, като е лош карам бавно и ядове няма. Само да добавя, че 100% газови амортисьори няма, реално са газово-маслени, ако са и двойно действащи..... е няма такова усещане за стъбилност, @бам ти и комфорта, то Голф си е каручка к'вото и да го правиш :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”