Това същия мотор монтиран на осемклапановия Голф 3 ГТИ ли е?
Поддава ли се на газификация или да търся дизел?
Дайте малко инфо и за колите внасяни от Швейцария(като техническо състояние и поддръжка,не като регистрация),гледам доста има по автокъщите-всички със сервизна история,перфектни отвън и отвътре-има ли уловка при тях или не?
Малко информация за двулитровия мотор 115 к.с.при Бора
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Малко информация за двулитровия мотор 115 к.с.при Бора
колега, какво стана намери ли някакво инфо, и на мен ми е интересно това моторче на бора точно
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
FELIPE написа:Това същия мотор монтиран на осемклапановия Голф 3 ГТИ ли е?
Поне по код на мотора- не е.
В първите Г3 се е монтирал 2Е мотора, заменен после като номенклатура от ADY и AGG.
На Бора се монтират двигатели AHW и AKQ
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ето аз какво открих ровейки се
:
http://www.sun-diagnostics.com/intl/en/pdf/html/full_vw.html
Надявам се да е от полза ако не друго то поне кодовете на двигаелите ги има
.
http://www.sun-diagnostics.com/intl/en/pdf/html/full_vw.html
Надявам се да е от полза ако не друго то поне кодовете на двигаелите ги има
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Фелипе, къде намери тази Бора с двулитров мотор?
Навремето, когато да си купувам четворката, колко търсих с такъв двигател, но уви. Оказа се, че са рядкост.
Сега на въпросите ти. Всичките двулитрови, осемклапанови мотори са наследници на тези от тройката, но не са съвсем същите. В смисъл не са едно към едно. Двигателят е пъргав, със завиден запас от мощност, еластичен както в ниските, така и във високите обороти. Огромен ресурс от километри и евтино обслужване. Никакви проблеми за газификация.
Няма по здрав и надежден мотор за нашите условия от този. Сигурен съм, че колегите с турбините ще скочат, както и другите, с дизелите, но тук нямаш демферен маховик, нямаш турбина, все консумативи, дето като им дойде времето да се сменят и западняка предпочита да хвърли колата на някой търговец да я продава, защото всяко едно от тях струва по една четвърт от стойността и.
Ако сложиш газ на такъв автомобил, в което не виждам нищо лошо - все пак това са мърши на по над 250 000 км, то сигурен съм, че като удариш чертата на 10 000 км например, ще установиш, че себестойността на километър пробег ще ти се върже по-евтино дори от дизела.
Много мога да напиша, но се надявам и някой от майсторите във форума да изкаже мнение.
Не пиша наизуст. Казвам го от опит. AQY
Навремето, когато да си купувам четворката, колко търсих с такъв двигател, но уви. Оказа се, че са рядкост.
Сега на въпросите ти. Всичките двулитрови, осемклапанови мотори са наследници на тези от тройката, но не са съвсем същите. В смисъл не са едно към едно. Двигателят е пъргав, със завиден запас от мощност, еластичен както в ниските, така и във високите обороти. Огромен ресурс от километри и евтино обслужване. Никакви проблеми за газификация.
Няма по здрав и надежден мотор за нашите условия от този. Сигурен съм, че колегите с турбините ще скочат, както и другите, с дизелите, но тук нямаш демферен маховик, нямаш турбина, все консумативи, дето като им дойде времето да се сменят и западняка предпочита да хвърли колата на някой търговец да я продава, защото всяко едно от тях струва по една четвърт от стойността и.
Ако сложиш газ на такъв автомобил, в което не виждам нищо лошо - все пак това са мърши на по над 250 000 км, то сигурен съм, че като удариш чертата на 10 000 км например, ще установиш, че себестойността на километър пробег ще ти се върже по-евтино дори от дизела.
Много мога да напиша, но се надявам и някой от майсторите във форума да изкаже мнение.
Не пиша наизуст. Казвам го от опит. AQY
- ivanotty
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям колегата pedalchobaba. От два месеца и повече се сдобих с Golf 2.0 4MOTION s AZH мотор. Доволен съм много и динамиката е впечетляваща за тези 115 коня. На този етап само ме вълнува въпроса за газификацията, тъй като наистина си харчи бензин е не кой знае колко повече от 1.6 или 1.8 (тъй като имам и 3-ка 1.6), но имам две ламбда сонди и монтажа бил една идея по-труден от другите. Така, че ако някой има впечатления или отзиви за добър газов сервиз, Моля! 

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Колега имал съм и 2.0 - 115 коня и 1.8 - 125 коня. От 2.0 съм по-доволен! Повече мощ има! 1.8 има сила само в обороти, над 140 км./ч. оборотомера се побърква 
Успех
Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”