http://img507.imageshack.us/i/skorostig2.jpg/
въпрос за скоростите на golf 2?
-
pioneer554
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за скоростите на golf 2?
Здравейте колеги, значи на скоро си взех гореспоменатия голф обаче скоростите ми се виждат доста странни
До сега не съм имал голф.Карал съм 2-3 коли преди да си я взема тази.Значи на снимката съм илюстрирал образно скоростите.Кръгчето е положението на лост(и тука идва първия въпрос.Не трябва ли при нормално положение на лоста при натискане напред да се включва 3-та скорост а при натискане назад 4-та?)Със червено съм илюстрирал движенията за да се включи на съответната скорост.Значи основния ми въпрос е за задната скорост.Когато включвам на първа лоста го бутам леко наляво и направо за да си влезе на 1-ва.А когато включвам на задна давам лоста надолу и максимално на ляво.Демек задната вече се пада в ляво от 1-вата(ако сте ме разбрали какво искам да обясня)
Не трябва ли задната да е същата като първа само че преди да се включи се натиска лоста надолу?И много често при включване на задна се чува едно "изхъркване" и след 2-рия опит някаде успявам да я включа задната нормално.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за скоростите на golf 2?
Колега всичко което казваш е така, съответно и задната предавка е така както си изрисувал на картинката. Само искам да те попитам проверил ли си маслото на скоростите? Съединителя проверил ли си дали не ти боксува, съответно когато превклучваш на задна предавка съединителя до доло ли го натискаш? Ако не го натискаш до максимома (до пода) нормално е да изхърка? Евентоално ако го натискаш до пода и пак ти прави така?! значи имаш проблем или със скорости или със съединител и притисквателен диск. Но първо провери тези неща които ти казах и после сподели какъв е бил проблема.
п.п Едно приятелче имаше голф-2ка, та незнаел че маслото на скоростите се сменя/долива и човека си карал така, и на 2-рата година отиваме с него на сервиз да провериме нивото на маслото, ако ти кажа че майстора който провери маслото като бръкна с пръст и като каза че няма масло в скоростите направо паднах от смях. Та мисълта ми е обръщай повече на тея неща, да голф-2ката е яка машина няма докапа ма не трябва да злоопотребяваме с това ... Късмет!
п.п Едно приятелче имаше голф-2ка, та незнаел че маслото на скоростите се сменя/долива и човека си карал така, и на 2-рата година отиваме с него на сервиз да провериме нивото на маслото, ако ти кажа че майстора който провери маслото като бръкна с пръст и като каза че няма масло в скоростите направо паднах от смях. Та мисълта ми е обръщай повече на тея неща, да голф-2ката е яка машина няма докапа ма не трябва да злоопотребяваме с това ... Късмет!
-
pioneer554
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да ти кажа маслото не съм го проверявал, но предишния собственик ми каза че не трябва да се сменя скоро.Не го знам какво е имал предвид под "скоро", но тези дни ще го проверя.Другото което ми направи впечатление при натискането на съединителя(имам съмнения, че нещо жилото може да се е прецакало)
При натискане има един свободен ход около 4-5см.Дефакто, като го натисна съединителя 4-5см,единственото съпротивление което усещам е на самата пружина която връща съединителя.Струва ми се, че чак след тези 4-5см захапва самото жило.Един познат го качих да го пробва и той каза, че уж можело да има такъв свободен ход
.Пък аз на други коли толкова голям ход не съм усещал да ми е правело впечатление.
Иначе съединителя го наскам до пода.Мисля, че проблема не е в моя "телевизор", а в колата

При натискане има един свободен ход около 4-5см.Дефакто, като го натисна съединителя 4-5см,единственото съпротивление което усещам е на самата пружина която връща съединителя.Струва ми се, че чак след тези 4-5см захапва самото жило.Един познат го качих да го пробва и той каза, че уж можело да има такъв свободен ход
.Пък аз на други коли толкова голям ход не съм усещал да ми е правело впечатление.Иначе съединителя го наскам до пода.Мисля, че проблема не е в моя "телевизор", а в колата
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
pioneer554:Първа и задна скорост са ти на едно място.Разликата е там,че при задна трябва да натиснеш лоста на долу,а при първа само да го дръпнеш към теб.Ако лоста си стои в неутрално положение,и го бутнеш на пред ще включиш трета скорост,а на зад съответно четвърта.За хъркането на задна,може да е от съединителя.Къде ти отделя?Ниско,или високо?Ако е ниско,натегни го малко,ако не си с саморегулируемо жило и си готов.Ако е високо,или е пренатегнат,или си за смяна на съединител.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Отиди в някой сервиз да ти регулират лостовата система работа за 10мин, ако е клеясал болта на лоста към скоростната кутия!
Повече от 10лв няма да струва маниполацията.
3та и 4та скорост трябва да влизат като натиснеш на пред и съответно на зад от неотрална позиция на лоста!
Задна скорост се включва, като натиснеш лоста и дадеш плътно на ляво и напред.
Повече от 10лв няма да струва маниполацията.
3та и 4та скорост трябва да влизат като натиснеш на пред и съответно на зад от неотрална позиция на лоста!
Задна скорост се включва, като натиснеш лоста и дадеш плътно на ляво и напред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”