Аз бих степенувал нещата по следния начин:
-Проверка на охладителната течност
-Проверка на перките, дали включват и на двете степени и на колко градуса
-Смяна на термостат
-Смяна на водна помпа
Проблем температура на водата на голф 4
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: Проблем температура на водата на голф 4
При мен с тези симптоми беше гарнитурата на главата. Термостат и водна помпа бяха ОК. Симптоми - същите - при повече натискане надуваше системата и изхвърляше антифриза. Маркучите - горния горещ и не дава да го стиснеш, долния студен. След смяна на гарнитурата на главата жми градо 

-
salama
- Автомобил:
- Двигател:
theraven -брат,извинявам се че се откланям от темата,ама ми е интересно след като отвори глава и на цилиндъра ,където е бил пробива на гарнитурата:как беше имам в предвид чист ли беше спрямо другите от нагар(има една тема тук във форума за почистване на цилиндрите чрез впръскване на вода в смукателните колектори)та ми е интересно с нашите печки дали може да се получи същият ефект,както се опитват да екцпериментират колегите с бензина?Мерси в аванс
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
махни термостата и я остави на мясти да работи и виж на колко градуса ще се вкл. перката!ако се вкл.около 92-95 на 1-ва степен и бутнедо 90 бъди сигурен,че е термостата,пък и нищо не ти пречи да караш няколко дни без него и да следиш температурата,ако трудно достида до 90 гр. извънграцко значи тои е виновника! 

ако като загрее колата радиатора е студен значи не отваря термостата и върти само малкия кръг, и затова вдига такива градуси, най добре пробвай както казва колегата, свали термостата и пробвай. На един колега мондеото, имаше същите симптоми, смени термостат и сега си е ОК
-
Warcraft
- Автомобил:
- Двигател:
някой от вас може ли да ми овясни кога охладителните перки работят на 1-ва степен и кога работят 2-ра степен защото когато я купих колата след известно време разбрах че по -малката перка беше изгоряла. след като си взех нова забелязвам че и двете си работят ама незнам как да определя на коя степен работят
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”