Пробвах с GPS I-GO. Стрелката на километража е точно на 100, а навигацията показва 93-95.
В същото време Волво V40 кара плътно зад мен и неговата скорост е била 100 км/ч.
Проверка на километраж
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Проверка на километраж
Barboukov написа:Пробвах с GPS I-GO. Стрелката на километража е точно на 100, а навигацията показва 93-95.
В същото време Волво V40 кара плътно зад мен и неговата скорост е била 100 км/ч.
Чудесно! Точно такъв трябва да е и резултата (можеш ако искаш и ти да свидетестваш пред колегата че скоростта по GPS-a ти едва ли е играла с 20 км/ч
Значи всичко ти е наред. Точно такова е и отклонението и при мен, а и при повечето коли, както личи и от Волвото.

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Може и да сте прави. Нормалното ми каране е с 10-15км/ч над позволената скорост. До сега катаджии не са ме спирали (когато карам така де). Явно това е отговора на въпроса 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
theultimate написа:Може и да сте прави. Нормалното ми каране е с 10-15км/ч над позволената скорост. До сега катаджии не са ме спирали (когато карам така де). Явно това е отговора на въпроса
Причините за това са две, едната от които е именно тази
А другата е че обикновено радарите винаги са нагласени на малко по-висока скорост от разрешената - например при 100 - на 110...
За тях не си заслужава разправията и спора ако ще е да те спрат с 2 км/ч превишена скорост
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз следих голфа, 1:1 с GPS, докато на един нов шевролет и на 3ката ми даваше по-малко по километраж със същият GPS...
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Може и да сте прави. Нормалното ми каране е с 10-15км/ч над позволената скорост. До сега катаджии не са ме спирали (когато карам така де). Явно това е отговора на въпроса
Не са те спирали, защото радарите им винаги са настроени поне 10 км над ограничението. На един от входовете на Русе при ограничение 40 радара е на 60. (срещу метро става въпрос).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”