климатик,обороти,пинове,жици...
климатик,обороти,пинове,жици...
За кой ли път пиша вече,но... когато е включен климатика оборотите играят,от всички възможни проблеми се спрях на този с пускането на + до пин 39 на компа,след много ровене из кабеляците открих,че има пусната зелена на цвят жица,която от пин 39 отива на управлението на климатика "DIAVIA"-(допълнително слаган) две джаджи покрити с черно капаче намиращи се разширителното казанче,едното реле* ли е какво не знам до която води зелената жица,е леко поразтопено в основата,след проверка установих че едно от крачетата има хлабава връзка,но не подлежи на поправка.Въпроса ми е дали това не е проблема за играенето на оборотите,в много от случаите колата направо си гасне,по-скоро ме интересува мога ли да пусна директно от копчето за включване на климатика + до пин 39 на компа и дали трябва да прекъсна кабела <който отива към управлението?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: климатик,обороти,пинове,жици...
Не знам дали може да се пусне + директно от копчето, но знам кой може да ти отговори и да ти реши всичките проблеми с климатика:
viewtopic.php?f=13&t=141552
viewtopic.php?f=13&t=141552
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Е като видя, че релето е свършило вече що не го подмени с друго? Гледаш номерата и местоположението на пиновете и слагаш друго пак с такива 
По принцип са такива, но съществуват и варианти с разменени места на 30 и 86, за това огледай добре и намери същото:
По принцип са такива, но съществуват и варианти с разменени места на 30 и 86, за това огледай добре и намери същото:
Pav3l написа:Е като видя, че релето е свършило вече що не го подмени с друго? Гледаш номерата и местоположението на пиновете и слагаш друго пак с такива
А от къде мога да си купя такова реле?
- Pav3l
- Контакти:
Стига де - магазини за авточасти колкото искаш, автоморги - още повече... За Свиленград не знам, ама поне в София са на всеки 20 метра...
Пък и едно такова силово реле не би трябвало да превишава 5лв.
Pav3l написа:Стига де - магазини за авточасти колкото искаш, автоморги - още повече... За Свиленград не знам, ама поне в София са на всеки 20 метра...
едва ли във всеки магазин за авточасти се продава реле на DIAVIA-ето това са релето* и кутията в която се намира то
- Pav3l
- Контакти:
Сега остана да го извадиш от там и да видиш какво пише на корпуса до крачетата му. Ако са стандартните цифри 30, 85, 86 и 87 или 87а - ще намериш във всеки магазин. Ако са различни - търси по моргите.
А преди на направиш каквото и да е, и ако имаш време и желание, намери колегата zfa159
Това му е профила: http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=109721
Доколкото разбрах има доста богат опит с климатрясъците...
А преди на направиш каквото и да е, и ако имаш време и желание, намери колегата zfa159
Това му е профила: http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=109721
Доколкото разбрах има доста богат опит с климатрясъците...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”