Здравейте,
имам голф 4 1.6 бензин 1998 година. Наскоро случайно установих силна миризма на бензин под капака и в купето по-слабо в началнитъе 15-20км. После в купето не се усеща. Прегледах всички маркучи покрай двигателя и видимо всичко е наред и няма течове. Възможно ли е да е от жегите и разширяването на горивото да се усеща през отдушника или нещо от сорта? Понеже не съм много добре запознат с колите, а и повече дизел съм карал така че може и въпроса да ми е малко глупав...
Мирис на бензин под капака и в купето Голф 4
Re: Мирис на бензин под капака и в купето Голф 4
може и да греша, но мисля че колата ти трябва да има система която при достигане на определено налягане в резервоара с бензина да изпуска налягането в смукателния колектор на двигателя. това е една тръба която минава от резервоара, под купето и отива към двигателя. да не би с нея да имаш проблем.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не, няма система, която да ти пуска бензина през купето или мотора. Най-вероятноимаш някаква тръбичка спукана. Ако не ти е сменян бензиновия филтър може да е от него, или ако не е натегнат. Трябва да го оправиш, сериозно е. По-точно може и да не е, но в никакъв случай н етрябва бензина да излиза от някъде по системата. Успех. 
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
На предния ляв калник трябва да има един тройник-разпределител на постъпващото гориво от резервоара.Виж входящия маркуч на бензина дали не е напукан /зацепен,скъсан/ точно там.Обикновенно се пука точно там и хвърля бензина на такава тънка струйка че дори неможе да се види с око!Бензина се стича в лявата греда под купето на автомобила,защото в нея върви маркуча от резервоара.Най-интересното е че се пука вътрешния слой на гумата и за това не може да се види откъде е проблема!Успех!
Благодаря на всички, в интерес на истината нищо нередно не видях, а пък миризмата изчезна от само себе си... много странно...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Виж си меките връзки след изходящия колектор.... 

- komparator
- Автомобил:
- Двигател:
виж си горивният филтър може да таи от него.ако се допира до една скоба има до него от горната му страна и аз го имах същия проблем беше от него.
- gambino
- Автомобил:
- Двигател:
и при мене миришеше на бензин
вдигнах капака поогледах и видях че едната
от скобите които държат свръзката от тръбичката която идва от резервоара
и маркучите е разхлабена. Смених скобата с нова и се реши проблема.
вдигнах капака поогледах и видях че едната
от скобите които държат свръзката от тръбичката която идва от резервоара
и маркучите е разхлабена. Смених скобата с нова и се реши проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”