Фарове Г3!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Фарове Г3!!!

Мнениеот doaiena » Пет 04 сеп 2009 7:20

Здравейте колеги!
Колата ми по-принцип е със едносекционни фарове!
Значи от скоро съм със двусекционни фарове hela!
Направих всичко както е описано по-темите за фарове за да ми светнат и двете секции като съм на дълги, всичко точно!
Но имам нещо като проблем и се чуда от какво може да се получава, значи като превключвам от къси на дълги светлината е по-силна от самите дълги и като пусна лостчето тя намалява и не е така силна до като държа лостчето лекичло към мен в позиция за превключване светлината е поне с 10% по-силна, като пусна лостчето намалява!
От какво може да се получава този спад и възход на напрежението като държа лостчето, дали имам нужда от релета или самото лостче нещо прави мизерия не дава добър контакт!
На късите светлини съм с philips blue vision на дългите с osram не от най обикновенните халогени!

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фарове Г3!!!

Мнениеот Ясер » Пет 04 сеп 2009 8:23

Ето тема точно по тоя въпрос:
viewtopic.php?f=5&t=84107&p=1123217#p1123217

И по-конкретно съм направил кракто и ясно описание на проблем и начина му на разрешаване поне според мен.

"....Обаче има едни недомислици по тия голфове за съжаление.
Налагало ми се е да сменям лостче заради куюъси и дълги, а както всички, които имаме 3-ки знаем как светят дългите. В момент на превключване светят хубаво, но като пуснеш лостчето светлината им малко намалява, нищо че са УЖ на дълги. Аз лично съм си сложил външни релета близо да акумулатора от където подавам ток към фаровете а оригиналната инсталация до фаровете я използвам за управление на релетата, но на който му се занимава да го прави ;)
....."

Успех

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 04 сеп 2009 12:53

Колега мерси за темата!
Значи излиза, че това с намаляването и увеличаването на светлината е нормално при превключване на дълги!
Значи ли, че ми грее ключа понеже ми светът на дълги и двете секции на фаровете!

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пет 04 сеп 2009 13:20

Дали грее или не е малко спорен въпрос, но това, че в момента е по-натоварен от колкото би трябвало е така.
Точно поради тази причина съм изработил на моя автомобил по описания метод и определно нямам никакви грижи нито с лостчетата, нито със силата на светлината на фаровете. Даже по този начин светят много по-добре от колкото е заводски направен автомобила. Ако ще слагаш релета то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на входа на релетата, който идва от плюсовата клейма сложи бушон и то близо до самата клейма на акумулатора. В противен случай не дай Боже при челен удар или нещо подобно може да се получи окъсяване и да станат много по-сериозни последствия.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 04 сеп 2009 16:03

-

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”