Смяна на бутала
Смяна на бутала
Могат ли да се сложат бутала от РВ мотор на ААМ мотор и какъв щее ефекта.Маховика и коляновия вал могат ли също да се сменят.
Re: Смяна на бутала
Дайте някакво мнение колеги,че искам да сменя буталата,но не знам с какви.
Смених вала,колектора,остана това.
Смених вала,колектора,остана това.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
С каква цел сменяш буталата?Основен ремонт ли правиш или нещо подобрения?
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Най просто е да сложиш бутала от двигател ABS. Това със сигурност ще стане и ще окаже положително влияние...
-
bak6i6a
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз минах по тази процедура сложих си бутала и разпределителен вал от АБС в моя мотор ААМ и има доста разлика в вървенето,а и разхода ми падна коляновия вал си го оставих същия защото са еднакви и нямат разлика 
За бутала от ABS знам,че ще станат.Мисля,че ефекта ще е добър,но искам да върви повече.Няма ли други бутала,които да могат да се сложат(например от РВ мотор).
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Ами може от VR6 и да стане 180 коня.
. Иначе сериозно- с буталата от ABS "сгъстяваш" двигареля достатъчно. То това е основната разлика между AAM и ABS. Така че в заключение откъм бутала поне повече не може да истискаш от този двигател.Слагай вал , чип или испускателен колектор, като толкова искаш да го засилваш.
. Иначе сериозно- с буталата от ABS "сгъстяваш" двигареля достатъчно. То това е основната разлика между AAM и ABS. Така че в заключение откъм бутала поне повече не може да истискаш от този двигател.Слагай вал , чип или испускателен колектор, като толкова искаш да го засилваш.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”