Проблем с паленето - вече и не пали !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
freaky
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето - вече и не пали !

Мнениеот freaky » Сря 16 сеп 2009 6:58

Става въпрос за VW Jetta (1,6 карбуратор), но пиша тук защото до колкото знам от вътре е като голф 2.
Проблема е следния:
- при палене на бензин запалва, първите 1-2 секунди работи уж добре но след това започва да прекъсва яко и ако не се дава газ - гасне. Прекъсването се оправя след около 10-15 секунди, след което вече е ОК. Карбуратора му е пиербург 2ЕЕ. От време на време имам и следните проблеми: при почти газ до ламарината на 2-ра скорост започва да прекъсва... на празни обороти (например чакане на светофар) - гасне...

- при палене на газ прекъсване няма, няма прекъсване при пълна газ на 2-ра и не гасне на празни обороти, НО когато пали на студено трябва да подавам допълнително газ (газовата уредба е BRC)за да запали от първия път, иначе въртя 3-4 пъти докато запали. Това допълнително подаване на газ го правя от едно копче, което се намира до това, с което се превключва бензин/газ. При палене го натискам и едновременно въртя на стартера докато запали иначе не става от раз. Човека с газовите уредби,( който ми я сложи) ми обяснява, че това се получавало заради автоматичния смукач, който затваря въздушната клапа и газта не може да влезе в карбуратора, понеже плочката е над клапата. Не съм сигурен дали това е причината, но който съм питал, никой няма такъв проблем.

Ще се радвам ако някаой има представа как да оправя проблема или да ме насочи към къдърен сервиз във Видин да ми я оправят.

Допъление: Днес при опит да запаля - въртя, въртя и изведниж хлъцне и спре да върти, все едно удари контра двигателя... Това го прави и на бензин и на газ. Запалих много трудно (със сериозно дърпане) с прехълцвания и пукания в ауспуха. След акто запалих при яко натискане (~80 км/час на 3-та) започва да прехълцва и да прегърмява от ауспуха. Гледах свещите - изглеждат добре, има искра при въртене.

Помагайте !!! От къде може да е проблема ??? Къде във Видин могат да ми оправят проблема?

Последна промяна от freaky на Съб 03 окт 2009 18:24, променено общо 1 път.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето

Мнениеот zdravko_jett » Чет 17 сеп 2009 15:09

колега аз съм с джетта със същия двигател и карб,и на газ,нямам проблем даже и в по студено време.това червеното копченце ти е за подкачване на газ и ми бяха казали сутрин да подкачвам газ с него и така да паля обаче много въртене много чудо пали трудно и така 1 семица паля с подкачване на газ,една сутрин реших да не подкачам запали си ОК и на следващата и на по сладващата, единствно подкачам газ ако е запаля и след малко е изгася и след туи пак трябва да е запаля тогава натискам червеното копче понякога и хич и стигнах до извода че при първото палене не трябва да натискам червеното копче за подкачането ,явно нещо се дави де да знам, пробваи и ти така,смукача затваря ли ти хубаво

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”