Помощ! Голф 3 1,8ми ААМ - повреден стъпков мотор.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Kalo_Lion
Автомобил:
Двигател:

Помощ! Голф 3 1,8ми ААМ - повреден стъпков мотор.

Мнениеот Kalo_Lion » Пет 18 сеп 2009 15:28

Здравейте колеги. Ходих на ел. диагностика и се оказа, че ми се е повредил стъпковия мотор. Нямам в момента проблеми с оборотите, защото стария собственик е побългарил проблема, като е навил повече регулиращия болт. В сервиза ми казаха, че трябва да се смени моторчето но струва 220лв. В момента карам на газ и ми дава разход 9-10л. извън градско.На бензин не съм я засичал колко гори, но със сигурност не е в нормите. Пречи ли повредения стъпков мотор на работата на колата на газ и може ли да възникнат по големи аварии от този проблем? Хайде, колеги помагайте, защото както е тръгнало с ремонти по тази кола и тези майстори на който случвам колата ще ми излезе златна.

Последна промяна от batmilko на Пет 18 сеп 2009 18:38, променено общо 1 път.
Причина: пооправих заглавието, прочети правилата

Потребителски аватар
kopsa
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Re: ПОМОЩ !!! Голф 3 1,8ми ААМ - повреден стъпков мотор.

Мнениеот kopsa » Пет 18 сеп 2009 16:02

колега отиди до някоя авто морга и си вземи друго моторче ше ти излезе 10-20-лв

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 18 сеп 2009 16:24

kopsa написа:колега отиди до някоя авто морга и си вземи друго моторче ше ти излезе 10-20-лв

Продавачите от моргите не ядът доматите с колците. Ако ти продадът стъпков мотор за 10-20лв по-добре не го взимай !

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 18 сеп 2009 18:22

Чисто технически-не знам как програмата за диагностика тества самото моторче(то си е баш правотоково).По скоро е отчела грешка във механизма на клапата,а това е възел от изпълнителен механизъм(моторче+клапа)и измервателна обратна връзка(ТПС)+краен изключвател.Има вариант "силовите" елементи (които подават тока) да дефектират-това е една мощна интегрална схема в компа.Ако имаш възможност премини през "почистване",проба с цяла клапа(комплект с ТПС) и едва тогава купувай каквото и да било.
От опит с мотор ABS,при подаване на "контакт" се усеща как леко се премества педала на газта(всъщност това е резултат от завъртане на моторчето)
Все пак ако си сигурен в диагнозата(повредено моторче) може да не взимаш предвид горното,може да го провериш и подавайки напрежение на пиновете,променяйки поляритета ще се отваря/затваря клапата.Подавай ток през ограничител някакъв(може и лампа подходяща)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Помощ! Голф 3 1,8ми ААМ - повреден стъпков мотор.

Мнениеот Winner25 » Съб 19 сеп 2009 0:05

Стъпковия мотор не влияе на разхода особенно извънградско. В града може да се покачи малко разхода на бензин.
9-10/100 е леко висок разход, но зависи как е настроена да върви и колко я настъпваш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”