Здравейте колеги,
Имам проблем със скоростната кутия или по-точно с диференциала, а именно характерното за тези кутии късане на нитовете на короната на дифа. При мен се е скъсал само един от нитовете и пораженията са сравнително малко - пробит кожух и счупени два от зъбите на короната. Всичко друго е ОК.
До колкото разбирам/прочитам от форума повечето колеги с такъв проблем отиват направо на смяна на цялата скоростна кутия втора ръка. Ще съм много благодарен на всеки който може да ми даде информация от къде мога да си намеря само корона (втора ръка) тъй като 1000+ лв за цяла кутия миля че не си заслужават при положение, че проблемът може да бъде решен за доста по малко пари. Благодаря предварително!!!
Колата е Голф 4 1.6 AKL '99г, скоростната кутия е DUU.
Г4 1.6 AKL 1999 г. счупени скорости DUU
Re: Г4 1.6 AKL счупени скорости
още ли търсиш корона??? ( втора ръка) защото мен май ми се намира........- SkodaTeam
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8T
- Двигател: AGU 2002
Кутия може да сложиш и от октавиа 1 1.6 100к.с., тя е същата. Вървят по окло 800 лв втора ръка...
Още търся. Колко зъба е короната, на мен ми трябва 68 (корона) / 16 (пиньон). Също така да те питам само корона ли предлагаш или комплект корона и пиньон, ако пиньона е здарв. От счупена скоростна кутия ли са? Цената каква е?
-
pacoarabiata
- Автомобил:
- Двигател:
колега не се отчайвай! аз смених скоростна кутия майсторите ми я намерихa за 400лв
- stimorol
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък си взех скоростна кутия за абф за 50лв и си направих моита така че търси
pacoarabiata написа:колега не се отчайвай!аз смених скоростна кутия майсторите ми я намерих за 400лв
Я ги кажи къде са тези майстори и много ли чака докато ти намерят скорости?
stimorol написа:аз пък си взех скоростна кутия за абф за 50лв и си направих моита така че търси
Колега искаш да кажеш че корона и пиньон от скоростна кутия на двигател АБФ(който милсля е на Г3) са съвместими със скорости на Г4 АКЛ така ли?
- stimorol
- Автомобил:
- Двигател:
не но може да се намери на по ниска цена това е като образец
- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Къде ги намирате тези кутии по 400 лева колеги при арабите ли в София аз за мойта уж докарана от Варна в Плевен броих 1000 лв и сега се ровия по форумите да видя с колко съм се рекарал
.
.Re: Г4 1.6 AKL счупени скорости
voi_skayt написа:Къде ги намирате тези кутии по 400 лева колеги при арабите ли в София аз за мойта уж докарана от Варна в Плевен броих 1000 лв и сега се ровия по форумите да видя с колко съм се рекарал![]()
![]()
.
Да бе и аз това питам колега......на твойте скорости какво им беше че си ги сменял?
- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Карах два месеца и като включа на втора колата придърпваше а и малко трудно влизаха скоростите. Имах голф двойка и по същия начин ме е карал и три години така че не се притесних. Да да ама не ходих си във Враца и на един завой се опитах да превключа и се чу само едно къррррррррррр и не влезе така че минах на трета. Втора абсурд и на угасен и на запален двигател никаква я нямаще. Другите ту трудно включваха ту се появяваха. Като я свали майстора ми показа къде е бил спукан и лепен корпуса на кутията със смола. А какво е станало вътре в кутията не знам.
- vle4ugoto
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vaskoto1 на Нед 27 сеп 2009 20:51, променено общо 1 път.
Причина: кирилица? ала-бала?
Причина: кирилица? ала-бала?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
vle4ugoto написа:kolega ima re6enie kato se kysa nita i to e 4e se razprobivat nitovete i se prodavat originalni boltove na tqhno mqsto, kojuha se pravi ili na Argon ili s prahovo naplastqvane , no argona e po zdravoto. problema e tam 4e v BG nikade nqma takiva komplekti s boltove i se pory4vat ot Germaniq. Boltovete sa specialni i sa s mn. malka i ploska glava za da ne pre4at kogato se montirat . to4no v momenta na 1 avver4e mu se slu4i tova iu za tova spodelqm s vas da znaete 4e ima i evtino re6enie. Za jkysmet oba4e samo mu probi kojuha i se razmina samo s argon + boltove + nov saedinitelako nqkoi iska i imatakyv problem moje da pi6e cenata na boltovete mislq 4e e okolo 160 -165 lv s dostavka do BG .
КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА!!!!!!!!!!!!!!!
Колега vle4ugoto ако се поогледаш в другите теми по тоя въпрос, ще видиш че не е нужно да се поръчват ремонтни комплекти от Германия. Един колега беше споделил даже и от къде може да си ги купиш за 148 лв. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”