Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.
Та пичове ,пьрво добро утро. Забелязвам от два три дена едно петьнце под колата колкото едно левче, вдигам капака гледам визуално всичко е по мястото си
, Пускам един отвес сьс очите вертикално и гледам точно под масления филтьр е петьнцето, аха викам ясно разхлабил се е бьркам с двете рьце гепвам го отдоло мьжката и а да го стегна но уви , не помрьдва грам гатта. Някакви идеи да имате , на 3- ри хиляди е маслото с филтьра. Та питането ми е дали някакви процеси стват в мотора повишени налягания или накакви производни или просто калпав филтьр, филтьра ме сьмнява да е нещо кои знае какво като име, сменям ги в махленската масларница маисторчето като му гледам гащеризона колко е мазен ако го сьблечеш да го изстискаш да не преувеличавам ама ще пусне едно кило масло да си имате за доливка, та от там сьдя и за качеството на стоките им . Колицата е голф-3 1.8 75 коня.
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Re: Странно сьлзене от масления филтьр, а е затегнат.
Имал съм случай на теч от самата развалцовка на филтъра.Може да е от уплътнението на филтъра което се намазва с масло преди да се затегне филтъра към блока.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Погледни си дали опуща масло от сензорите за налягане на маслото(повдигни им гумените шапчици ако имат такива и ще видиш), ако не => оплътнението на масления радятор което седи от горната страна (О-пръстен с две малки ушенца по периферията, ако искаш да минеш тънко може да се пробваш да изкъртиш от страия филтър гумения пръстен и да го наложиш него) , ама аз съм с маслен радятор - ГТИ , незнам дали при теб има 
- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Майстора трябва да е малоумен идиот за да не намаже оплътнението с масълце преди да го завие...не че не е възможно,но аз мисля че е от филтъра-дефектен.Ако продължи капането,можеш да източиш маслото,да отвиеш филтъра и пак да го сложиш(като преди това намажеш оплътнението с масло
),ако продължи капането-нов.А може и да ходиш за рекламация при "сладура" дет ти го е сменял.
),ако продължи капането-нов.А може и да ходиш за рекламация при "сладура" дет ти го е сменял.- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колега отиди да ти го попретегнат!около 10-ина автомобила съм сменил и никои досега не ми е бил без абсюлютно омасляване от масления филтър!проблема поне аз така си го обяснявам,че идва от вибрациите на мотора...
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf rlZZZ написа:Майстора трябва да е малоумен идиот за да не намаже оплътнението с масълце преди да го завие...не че не е възможно,но аз мисля че е от филтъра-дефектен.Ако продължи капането,можеш да източиш маслото,да отвиеш филтъра и пак да го сложиш(като преди това намажеш оплътнението с масло),ако продължи капането-нов.А може и да ходиш за рекламация при "сладура" дет ти го е сменял.
Няма нужда да се източва маслото. Като се развие масления филтър изтича маслото което е над самия филтър.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
При мен пускаше от време на време,и си го развих почистих,намазах гуменото с масло и край.
От тогава не ми тече.
Всъщност май като се замисля ,ми тече винаги когато не съм си го завивал аз.
От тогава не ми тече.
Всъщност май като се замисля ,ми тече винаги когато не съм си го завивал аз.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моя съвет е да си купиш нов филтър, не е чак толкова скъп. Голяма е вероятноста да не можеш да го развиеш на ръка.
При мене се наложи два пъти да го развивам ( заради монтаж на маслен охладител ), първия път успях а втория път не успях и го смених.
При мене се наложи два пъти да го развивам ( заради монтаж на маслен охладител ), първия път успях а втория път не успях и го смених.
Филтър колега...слагай MANN и никакви там STCта. Отделно, че могат да ти направят мн. по големи проблеми, като разграждане на хартията и вкарване в мотора. Разлика 4, 5 лева.... 

- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
От масленият филър е (калпав, дефектен)
Имах същият проблем, като теч беше доста по голям от твоя. Всичко се оправи със смяна на филтъра и сега е сух и чист.
п.п.Масло и филтър си сменям аз
п.п.Масло и филтър си сменям аз
- vasko073
- Автомобил:
- Двигател:
airjohn написа:оплътнението на масления радятор което седи от горната страна (О-пръстен с две малки ушенца по периферията, ако искаш да минеш тънко може да се пробваш да изкъртиш от страия филтър гумения пръстен и да го наложиш него)
Същия проблем имах наскоро и точно така го оправих . Купуваш само гумения пръстен около 7 лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”