гори ката ЗИЛ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stefan57
Автомобил:
Двигател:

гори ката ЗИЛ

Мнениеот stefan57 » Съб 10 окт 2009 17:26

Здравейте колеги,искам да попитам, този разход на гориво дали е нормален при студен двигател на голф 3 АФТ 1.6/100кс.мотор.При температура 17градуса на въздуха запалвам двигатела и борд. компа ми показва 45л.разход като постепено разхода пада с загряването на двигатела.Двигатела си работи стабилно без тресене и подържа малко над 1000об.м.При загрят двигател и скорост 120км.ми показва 6,5л.но при студен двигател гори като ЗИЛ,представям си зимата какво ще бъде,та въпроса ми е това дали е нормално или нещо не е наред

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: гори ката ЗИЛ

Мнениеот GTspecial » Съб 10 окт 2009 17:50

stefan57 написа:Здравейте колеги,искам да попитам, този разход на гориво дали е нормален при студен двигател на голф 3 АФТ 1.6/100кс.мотор.При температура 17градуса на въздуха запалвам двигатела и борд. компа ми показва 45л.разход като постепено разхода пада с загряването на двигатела.Двигатела си работи стабилно без тресене и подържа малко над 1000об.м.При загрят двигател и скорост 120км.ми показва 6,5л.но при студен двигател гори като ЗИЛ,представям си зимата какво ще бъде,та въпроса ми е това дали е нормално или нещо не е наред

Остави я след запалване 2-3 минути да поработи на място и тогава виж за първите 100 метра какво ще ти покаже :shock 99,9л/100км ...Това което показва в града го остави....най-точно се определя със зареждане...а и от голямо значение е номера на джапанката..

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 10 окт 2009 17:56

Винаги като се запали и се тръгне веднага показва такова нещо. Особено ако е студена - компютърът изисква време да изчисли реалния разход. Пробвай да я изчакаш д загрее, изгаси я, запали и тръгни да покараш, щ евидиш, че е същото. Компът показва правилно като се мине известно разстояние.
Единствен проблем, който виждам е ако евентуално не загрява добре, вдига ли ти 90 градуса?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 13 окт 2009 13:51

Няма проблеми! На всички като заплят и тръгнат покава невероятни числа. Не трябва да те притеснява!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”