въпрос за маркуча на сервото...
въпрос за маркуча на сервото...
Здравейте колеги, оня ден смених маркуча от вакум помпата към сервоапарата , защото моя беше сцепен...оригиналния маркуч е със метална оплетка и стои твър като тръба и тъй като такъв маркуч в магазина беше около 30лв., а той е дълъг 30-35см., взех от магазина на Лада маркуч за серво, който е мек като го стиснеш с ръката и има платнена оплетка отвън , тази металната оплетка му липсва и ся забелязвам на спрян мотор мъркуча седи сплеснат, все едно е стиснат с ръката...та сега на въпроса: пак на незапален мотор педал на спирачка та ми е твърд т.е. липсват тези 3-4 резервни меки натискания на спирачката преди да си запалил мотора..след като запаля мотора педала омеква и няма проблеми...та въпроса ми е има ли неква зависимост на твърдия педал на спирачката при незапален мотор и мекия мъркуч на сервото който сложих...благодаля предварително на отзовалите се
Последна промяна от boko на Съб 17 окт 2009 11:32, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за маркума на сервото...
За това да имаш някакъв резерв от вакуум в сервото се грижи един обратен клапан, който предполагам си сложил обратно от стария маркуч?
Re: въпрос за маркума на сервото...
The_Machine написа:За това да имаш някакъв резерв от вакуум в сервото се грижи един обратен клапан, който предполагам си сложил обратно от стария маркуч?
Ми като сменях маркуча нямаше нищо на него , само на тенджерата на сервото има едно жълто накрайниче дет маркуча се кача за него и дет влиза в тенджерата..ма ако съм го обърна няма ли въобще да липсват спирачките и мисля, че внимавах като го слагах и си го оставих както беше и преди
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”