Значи отварям капака средно веднъж седмично - за проверка на масло, вода, антифриз.
Днес - какво да видя - около едната клема на акумулатора - налеп, син, доста като количество. Изчистих го.
Въпросът ми е - това означава ли че си е заминал акумулатора????
Идват студове и без колата ще съм зле. Иначе пали от раз, нямам проблеми.
Акумулатор - днес налеп около клемите
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Акумулатор - днес налеп около клемите
Aneto написа:Значи отварям капака средно веднъж седмично - за проверка на масло, вода, антифриз.
Днес - какво да видя - около едната клема на акумулатора - налеп, син, доста като количество. Изчистих го.
Въпросът ми е - това означава ли че си е заминал акумулатора????
Идват студове и без колата ще съм зле. Иначе пали от раз, нямам проблеми.
по - скоро имаш доста влага под капака и клемите се окисляват.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Това,което определяш като "налеп" е сулфат.Не че става по-ясно,но провери дали клемата не е сменяна с бронзова или друг метал(продават по бензиностанциите някакви),идеалния случай е да е оловна-от същия материал е клемата.
На практика:почистване до блясък,обмазка с "технически вазелин",притягане.Някои слагат грес-компромисен вариант.Налепа лесно се отмива с вода.Използвай случай за проверка ниво на електролита(ако е обслужваем акумулатора) и препоръчителна дозарядка.Това,че пали,не винаги е критерий за напълно изправен акумулатор,нормалния му живот е максимум 5 години(е има изключения и в двете посоки)
На практика:почистване до блясък,обмазка с "технически вазелин",притягане.Някои слагат грес-компромисен вариант.Налепа лесно се отмива с вода.Използвай случай за проверка ниво на електролита(ако е обслужваем акумулатора) и препоръчителна дозарядка.Това,че пали,не винаги е критерий за напълно изправен акумулатор,нормалния му живот е максимум 5 години(е има изключения и в двете посоки)
Акумулатоа не е сменян - така купих колата от немско. Така че клемите не са пипани до този момент.
Преди около два месеца нещо светеше лампичката, отидох на майстор, замери, акумулатора се оказа в ред, напълно зареден, но откри че има проблем в ...... сори, тука ще изтърся някоя глупост..... ама нали съм жена и ми и простено
.... та това, което зарежда акумулатора. Но на голфито било френско и смяната му с ново - 120 кинта. Но ме увериха, че още доста живот има преди да се наложи да ги дам тия парички.
Преди около два месеца нещо светеше лампичката, отидох на майстор, замери, акумулатора се оказа в ред, напълно зареден, но откри че има проблем в ...... сори, тука ще изтърся някоя глупост..... ама нали съм жена и ми и простено
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ами това от "120" лева вероятно е алтернатор,там "Валео" или друга марка е.По-добре отново провери зареждането(13,8-14,0 волта измерено на клемите при запален мотор и включени макс.консуматори).Може реле-регулатора(в алтернатора се намира) да си отива,или четките(пак там) да са поизносени.Вземи го на сериозно,зима иде,дори и с чисто нов акумулатор ще закъсаш.
Аз нещо не разбрах кой модел ти е Голфи,но за 3-ките генераторите(алтернатори) втора ръка са по-ефтини.
Аз нещо не разбрах кой модел ти е Голфи,но за 3-ките генераторите(алтернатори) втора ръка са по-ефтини.
Колата е голф2, 1990 година.
Благодаря, ще се ходи явно на сервиз, защто хич не ми се иска от другата седмица като стане студено да ходя на работа с градски транспорт.
Лошото е че като отида - и като видят жена,логично е че нищо не разбира, и веднага гледат как да ме изпързалят, страхотни са в това отношение. Даже нещо да не е за смяна, така ще го обяснят, от девет дерета вода ще носят, но ще ме убеждават че трябва да се сменя незабавно при това. Какво да се прави....
Благодаря, ще се ходи явно на сервиз, защто хич не ми се иска от другата седмица като стане студено да ходя на работа с градски транспорт.
Лошото е че като отида - и като видят жена,логично е че нищо не разбира, и веднага гледат как да ме изпързалят, страхотни са в това отношение. Даже нещо да не е за смяна, така ще го обяснят, от девет дерета вода ще носят, но ще ме убеждават че трябва да се сменя незабавно при това. Какво да се прави....
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ами виж в "клубните" сервизи де,има си раздел,избери кой ти е удобен като местоположение,също така ако споменеш регион на пребиваване-може и да дотърчи някой фен на място да види как стоят нещата
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Значи махаш клемата почистваш я с финна скурка леко намазваш с масло от щеката или с грес ама малко и проблема ти е решен.И при мен се получава така макар ,че съм с немски акумулатор само че като направя горе споменатото проблема изчезва за няколко месеца.А като се появи пак същата процедура става за 5 мин. и си караш и си свиркаш 

- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Не дочетох до края но emo_dar е много прав предишната кола ми беше двоика. Няма да ти казвам колко време карах като само позачиствах въпросният зелен сулфат. Накрая натопих буксите във вода зачистих и като изъхнаха ги намазах с най обикновен вазелин от аптеката. Варианта нови буски също е добър но не се хвърляй на нещо скъпо , едната ми беше счупена и си мислех че е голяма философия да я сменя. Нема такова нещо вземаш българска режеш кабела и го вкарваш в буксата и стягаш здраво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”