Принципно имам датчик за нивото на антифриза на казанчето
когато намалее течността в него почва да пляка червено на таблото
сега не свети
гледах го с пробната лампа ток до тоя датчик не отива
а при даване на контакт контролно си мига както си му е реда
има ли бушон или нещо специално за тази опция?
Ниво на антифриза - лампа нихт гефункен
Re: Ниво на антифриза - лампа нихт гефункен
трябва да свърши водата и да минат 10-15 секунди и тогава светва
поне при мен , аз един ден реших да пробвам дали работи и източих водата запалих, не свети, веднага закачих и така няколко пъти и по едно време я оставих така за минутка може би и взе че светна, после установих , че не светва веднага което е нормално в крайна сметка, иначе ако се разплиска вътре по-малко количество антифриз тя ще примигва.
поне при мен , аз един ден реших да пробвам дали работи и източих водата запалих, не свети, веднага закачих и така няколко пъти и по едно време я оставих така за минутка може би и взе че светна, после установих , че не светва веднага което е нормално в крайна сметка, иначе ако се разплиска вътре по-малко количество антифриз тя ще примигва.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,че всяка ел.верига си има предпазител.Незная с какво напрежение се захранва тая лампа,може да е 1-2в.(примерно) и да те е подвело с пробна лампа на 12в..Тя свети при отворена или затворена верига-пробваи и двата варианата извади буксата ако не светне сложи едно мостче и тогава ако не светне търси проблема по веригата.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Ако нямаш реле за нивото на антифриза, няма да сработи лампата. Провери също и предпазител 18.
anrus написа:Ако нямаш реле за нивото на антифриза, няма да сработи лампата. Провери също и предпазител 18.
къде е това реле?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anrus написа:предпазител 18.
ще го видя
parno написа:anrus написа:предпазител 18.
ще го видя
трябва да е здрав,иначе нямаше да ти работи нищо по таблото.на двойката съм попадал на два варианта казанчета.единия е с електроди,които като са потопени в течността лампата не свети.ако падне нивото и електродите останат на сухо,или изкараш буксата се задейства сигнализацията.другия вариант май е само при таблата DIGIFIZ .пада водата,контактите се затварят и лампата светва.ако изкараш буксата-цитат?"лампа нихт гефункен"?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”