Golf 2 проблем с карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dradonov
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 проблем с карбуратор

Мнениеот dradonov » Нед 25 яну 2009 17:31

Здравейте .. Значи проблема ми е следния - когато съм на бензин особено когато двигателя е студен , като натисна рязко газта голфа първо сякаш заглъхва и след това почва да ускорява, много гаден ефект особено когато си на кръстовище и искаш да се изтреляш. На газ такъв проблем нямам. Всъщност не знам дали ми е от карбуратора щото по принцип паленето ми е перфектно,и проблеми с оборотите нямам, чудя се дали може да е от бензиновата помпа. Карбуратора ми е пиербург 2е2 с двигател rf.
Някакви идеи ??

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 проблем с карбуратор

Мнениеот jonn_krissy » Нед 25 яну 2009 19:42

Смени ЧЕРЕПНАТА кутия брато. :drunk :drunk

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

Мнениеот toci_81 » Нед 25 яну 2009 21:08

здр.моита джета е сас са6тият проблем двг RF.клубен маистор VIT AUTO SOFIQ ги прави.в орландовци.потар си в тарса4ката.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 25 яну 2009 22:27

и аз имам на единия голф такъв проблем.. с 2е2 е.. на студено като му натиснеш газта и се дави, а като загрее се пооправя ама неще да въври като на Газ.
попата е сменена, филтърите са сменени..
самия горивен филтър не се пълни с бензин, а все едно си капе..

на 1.6 ЕЗ има ли помпа в резервоара?
това от което излиза зеления маркуч
http://vwclub.bg/~LR/golf2/motor_up2.jpg (L&R,ако имаш нещо против за снимката пиши)
и то ли е бензинова помпа и може ли да го прави тоя проблем от нея?

dradonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dradonov » Нед 25 яну 2009 22:43

не няма помпа на резервоара, зеления маркуч е за връщане на излишния бензин в резервоара доколкото знам .

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 25 яну 2009 22:46

dradonov написа:не няма помпа на резервоара, зеления маркуч е за връщане на излишния бензин в резервоара доколкото знам .

според мен не е за връщане.. щот от механичната помпа отива в това чудо.. и зеления би трябвало да отива в карба.. и ме интересува аджеба ква е тая джаджа от която излиза зеления маркуч и дали може проблема със студен двигател и вървежа да е от нея?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 25 яну 2009 23:23

Нямаш помпа в резервоара. Зеленият маркуч връща тунджата в резервоара. Когато карба се напълни, поплавъка затваря входа на бензина при което от "преливника" бензинът се пренасочва към зеленият маркуч.
Предполагам проблемите и на двамата е пул-даун модула - тоест не отваря достатъчно клапата на смукача при студен двигател, при което като се даде газ двигателят се дави. Най-добре отидете при Люси или Ваското1...

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Пет 16 окт 2009 18:29

имам сьщия проблем с Джетата платното или мембранката по точно на ускорителната помпа е за смяна , карам така 2 години но утре отивам да ми я сменят щот ми писна . Ходя при едни майстори севиза им се намира в двора на автоелектроника на кукленско шосе мноо ги хвалят засега сьм доволен

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 16 окт 2009 21:54

dradonov написа:Здравейте .. Значи проблема ми е следния - когато съм на бензин особено когато двигателя е студен , като натисна рязко газта голфа първо сякаш заглъхва и след това почва да ускорява, много гаден ефект особено когато си на кръстовище и искаш да се изтреляш. На газ такъв проблем нямам. Всъщност не знам дали ми е от карбуратора щото по принцип паленето ми е перфектно,и проблеми с оборотите нямам, чудя се дали може да е от бензиновата помпа. Карбуратора ми е пиербург 2е2 с двигател rf.
Някакви идеи ??
колега щом тва го прави на бензин само а на газ го няма пробваи да махнеш плочкатана карба да видиш как ще се промени ха и и мойта джетта прави така ама махна ли плочката става друга на бенз

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 16 окт 2009 21:59

LuIS написа:според мен не е за връщане.. щот от механичната помпа отива в това чудо.. и зеления би трябвало да отива в карба.. и ме интересува аджеба ква е тая джаджа от която излиза зеления маркуч и дали може проблема със студен двигател и вървежа да е от нея?
зеления маркуч е за излищното гориво за връщане

Niko_malkiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niko_malkiq » Съб 17 окт 2009 12:10

Колеги и аз го имам сащия проблем но един ден когат отворих карборатора и ми направи впечатление че човчицата която е на ускорителната помпа за впраскжане на гориво е мн деформирана и хварля по мн бнзин и дави колата...

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 17 окт 2009 19:09

Niko_malkiq написа:Колеги и аз го имам сащия проблем но един ден когат отворих карборатора и ми направи впечатление че човчицата която е на ускорителната помпа за впраскжане на гориво е мн деформирана и хварля по мн бнзин и дави колата...
не би трябвяло да ти хърля по много бензин поне така мисля да не би па някй да е разширявал дупчицата на човката знам ли

Потребителски аватар
golf_sport_team
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_sport_team » Сря 21 окт 2009 21:52

nazgyl написа:имам сьщия проблем с Джетата платното или мембранката по точно на ускорителната помпа е за смяна , карам така 2 години но утре отивам да ми я сменят щот ми писна . Ходя при едни майстори севиза им се намира в двора на автоелектроника на кукленско шосе мноо ги хвалят засега сьм доволен

прав си колега това им е проблем на тия карбове и моя е така и го карам и аз от има няма 2 години така ама му доиде и на моя времето да го оправя и сега е стрела!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”