Проблеми с дигитално табло на Golf2.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dulag
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с дигитално табло на Golf2.

Мнениеот dulag » Чет 22 дек 2005 16:08

Имам проблем с дигитално табло на Г2 ту отчита с каква скорост се движа , ту спира . Същото е и при MFA ту работи , ту не :roll: HELP . На какво се дължи това

Потребителски аватар
dulag
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dulag » Пет 23 дек 2005 10:43

Red_Jetta написа:същия проблем го имам и аз. свалях таблото, оглеждах връзки, захранване и какво ли не но нищо видимо не открих. впоследствие ми дадоха идея за стабилизатора на напрежение (на гърба на таблото) като вероятно причина.
бях намерил и човек, много похвален авто-жичкаджия но така и не ходих при него. ако искаш ще ти дам координати.
напоследък проблема се явава по-рядко и не ме ядосва.

колкото до МФА-то работи но дава грешка на всичко свързано със скоростта и пробега, когато не са отмерени правилно.

10х дай координати ще се прежаля и ще ти кажа какъв е резултата :D

Потребителски аватар
syrax
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот syrax » Сря 05 апр 2006 13:09

да ви се манира документаци за дигитално табло , в интернет не можах да намеря интересува ме схемата

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Сря 05 апр 2006 14:57

Всичко идва от датчика за соростомера. Седи на скоростите там където принципно трябва да е жилото за скоростомер. Често се зацапва буксата, къса кабели и по-рядко се скапва самия червячен механизъм вътре. Ако е наличен един от тея проблеми всичко по таблото умирта. Всичко е свързано и се смята през скороста. При мен таблото е такова (дигитално) и досега не съм имал проблеми ама на доста хора съм помагал с отстраняването на такива.

РАСО

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 05 апр 2006 16:27

syrax написа:да ви се манира документаци за дигитално табло , в интернет не можах да намеря интересува ме схемата

Има схемата някъде във форума Голфър ми я беше пуснал но с търсачката сега нищо не излезе. Темата е от 2004 година. Аз я имам разпечатана в колата.

Потребителски аватар
bobi8603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi8603 » Сря 05 апр 2006 17:50

Здравейте.Един приятел ме помоли да му пусна тема за дигиталното табло.Има голф 2 гти 8в но не му работи оборотомета и му мига лампата за маслото като не му работи и моментния разход.Това се е случило след като е отворил таблото щото на дупка изгаснало и не искало да свети после.Било се отпоило някакво съпротивление.Запоил го но се появили тези проблеми.При даване на контакт таблото свтва цялото но после оборотомета не се качва с повишаване на оборотите.Другото което ме помоли да попитам е за аванса.Чукал независимо от центровката .

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 05 апр 2006 18:15

За аванса- да си направи центровката на 6 градуса ± 1 градус и да смени бензиностанцията или бензина.

Потребителски аватар
bobi8603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi8603 » Пет 07 апр 2006 21:59

Никой ли не може да изкаже предположение от какво е :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”