Проблем със свещи на VW Golf 2 1.6 EZ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 03 апр 2006 12:09

stanley написа:кабелите - трябва да взема от някой колега за едно кръгче неговите и да тествам.
Центровка - майсторите въртяха и стигнаха до 25 градуса ... проблема не се оправя

Ми дочакай до срещата.. ако се разберете с някой...
и идвай и там по време на срещата върти колкото искаш....

Но щом ти къса врата както казваш..
Абе я погледни намотките които седят нормално на кабела на бобината високоволтовият.. те се слагат за да може газовата урдеба да разбира какви са оборотите...и дали ги има... ако трябва пренамотай ги отново.. ...

аз прекъсване го разбирах просто някой цилиндър когато си ще да пропуска някой такт...

stanley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanley » Пон 03 апр 2006 13:10

Нямам такива намотки върху високоволтовия кабел :(
може да ми е друг тип газовара уредба (иначе ми е Ловато)

да. май така прекъсва все едно някой цилиндър проуска. но примерно прекъсне 3-4 пъти, после върви малко, после пак прекъсна 3-4 пъти и така ...
и това само като е гореща пущината.

А това което го написах в началото "electrode gap to be set to 0.7mm" - чудя се дали да не идват с 1мм отстояние и да трябва да си го намаля на 0.7мм. От там може да идва проблема .... :?:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 03 апр 2006 13:30

Ами те трябва да са си с нагласено отстояние..
не виждам кво да му гласиш ти..
Я сложи старите свещи и виж кво е положението с тях?

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 03 апр 2006 23:12

При мен го имаше същия проблем, голфа е подобен на твоя. Смених като теб доста неща по запалителната уредба и накрая се оказа, че кондензаторът на чукчето е с малък капацитет. Със свещи Bosch Super Plus WR 7 DC+ съм, те са с разстояние 0.8 mm, работи си нормално.

stanley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanley » Сря 05 апр 2006 9:00

аз съм с Bosch Super Plus WR 8 DC+
за тях има забележка че "elrctrode gap to be set to 0.7mm". Днес ще ги сваля да видя колко е.
Имаш ли представа колко трябва да е капацитета на този кондензатор? Кой ти откри този проблем - електричар ли?

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Сря 05 апр 2006 9:15

а дали проблемът е от свещите и тоците?!... аз го имам абсолютно същия проблем (мотор HZ карб пиербург 1Б3 88 г. ) има газ откакто съм я купил и съм сменил кабели, свещи, филтри, делко - всичко. посетил съм поне 4-5 майстори, но проблемът си остана. получават се странни вибрации на газ при скорост около 90 км/ч. преди и след това ги няма. не съм сигурен дали това е от тоците! склонен съм да мисля, че е от горивоподаването и образуването на горивната смес на газ, но това означава да си разколача цялата газова уредба и едва ли не да я подменя цялата, защото е сложена преди 5 г.

stanley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanley » Сря 05 апр 2006 9:22

ами и аз не съм сигурен че е от тоците :(
вече не знам от какво е и искам едно по едно да елиминирам нещата.
На мен не ми се получава само при висока скорост, а го има при всякакви скорости и обороти. Не знам дали проблема е с газта или тоците. Когато загрее почва да прекъсва или като подам газ да забива нос за малко преди да набере.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Нед 09 апр 2006 16:54

кондензаторът е с капацитет 0,25 uF. Премери го с някой уред - не трябва да е по-малко от 0,22. Премери му и съпротивлението - трябва да показва безкрайно голямо ако не - смени го и центровка наново. Хубаво е да отидеш на стенд да ти видят тоците, центровките..

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: КАБЕЛИ И ЦЕНТРОВКА

Мнениеот vit_autosofia » Нед 09 апр 2006 18:29

PRETENDER написа:КАБЕЛИ И ЦЕНТРОВКА ... върти делкото докато спре да прекъсва ...

много се извинявам ама делко така ли се върти?докато спре да прекъсва :?: :!: БРАВО :applause: Аз моето си го въртя със стробоскопна лампа

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 09 апр 2006 18:31

Ако колата ти работи добре на бензин,търси причината в газовата у-ба.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 09 апр 2006 20:39

Ако кондензатора е изсъхнал / паднал/ капацитет ще има големи проблеми с паленето.
Пич имаш проблемис изпарителя. Огледай как се захранва с антифриза- да не е паралено на парното. друго не ти стига гориво- ходил ли си на проверка на изпарителя??да не би да опстава изпарителя без антифриз?? Високо ли е поставен ???
С времето мембраните стават твърди и като за начало започват проблемите с празният ход. Гумичките на 2 та регулатора за ниско и високо налягане в изпарителя се подбиват и пропуска повече газ.
Чистил ли си газовият филтър ?? / намира се в газовият вентил/.
Щом казваш , че на бензин при топъл двигател всичко е наред остава газовата система - изпарител. Иначе бих се съмнявал в бубина и комутатор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”