Пак въпрос за бензиновата помпа
Пак въпрос за бензиновата помпа
Колко bara е налягането на изхода на бензиновата помпа, защото моята изгоря и ми предлагат една с 3 bara. Колата е Голф 2 1,8 Моноинжекция 1988г. От кои други коли и модели може да се присади помпа, че моята нещо липсва по магазините.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Пак въпрос за бензиновата помпа
Точно 3 бара трябва да е налягането на помпа за моноинжекцион.
Вече друг е въпроса, че си има регулатор на налягането на горивото, който сваля това налягане на 0.9-1.2 бара.
Много хора обаче бъркат и приписват това ниско налягане на помпата, а за мултиинжекционите твърдят, че помпите им са на 3 бара.
Не е вярно! Помпите трябва да правят над 5.5 бара, за да може след регулатора да има стабилни 3!
Уточни за кое точно налягане са ти казали и ако всичко е правилно- слагаш и заспива
Вече друг е въпроса, че си има регулатор на налягането на горивото, който сваля това налягане на 0.9-1.2 бара.
Много хора обаче бъркат и приписват това ниско налягане на помпата, а за мултиинжекционите твърдят, че помпите им са на 3 бара.
Не е вярно! Помпите трябва да правят над 5.5 бара, за да може след регулатора да има стабилни 3!
Уточни за кое точно налягане са ти казали и ако всичко е правилно- слагаш и заспива
Ами в магазина твърдят, че по номера на изгорялата ми помпа по каталог пише, че е 1,2 bara и за моното това било нормалното налягане. 3 bara и нагоре било за пълната инжекция.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Бабината им трънкина!
Много знаят какво продават!
Това, което са казали е гарантираното постоянно минимално налягане.
Това е всъщност, което пише и в каталозите (и което те интересува теб, де!)
Прблема е, че аз не знам друго- дали като сложиш тази помпа няма да се окаже, че дебита й е по-голям от възможността на регулатора да върне излишното и дали няма да вдигне налягането при дюзата
Тук да се обажда някой, дето е пробвал
Много знаят какво продават!
Това, което са казали е гарантираното постоянно минимално налягане.
Това е всъщност, което пише и в каталозите (и което те интересува теб, де!)
Прблема е, че аз не знам друго- дали като сложиш тази помпа няма да се окаже, че дебита й е по-голям от възможността на регулатора да върне излишното и дали няма да вдигне налягането при дюзата
Тук да се обажда някой, дето е пробвал
най-добре взимаш твоята и по нея сравняваш паказания и размери !да , размери - размерът на всмукателния и нагнетателния отвор !трялбва да са еднакви.те определят дебита на помпата,а налягането от клапана в нея.може да правят еднакво налягане ,но различен дебит и тогава /ако е по молък дебита /няма да стига за захранване на двиг при натоварване.много ,много на търговците не се доверявай! и звезди свалят само да си продадат стоката. 
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Затова - оригинална помпа от VW дилър.Скъпо,ама поне си отговаря на старата.
И размерите гледах,но се оказа,че имаше помпа от Опел Астра /Моно/ с абсолютно същите размери на отворите и големина, дори ставаше на моята стойка с поплавъка, но беше за 0,75 бара. А иначе за "оригинална" помпа само с поръчка искаха около 300лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”