Нормално ли е 90-100 градуса на водата?...ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ОК.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Falken
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормално ли е 90-100 градуса на водата?

Мнениеот Falken » Чет 20 авг 2009 20:37

Ако някой случайно от тези дето твърдите,че колите ви стоят на 90 градуса и немърдат има ваг ком да закачи да види за какво става дума от 72 до 95 градуса(дотолкова ми е загрявала най-много) си стой стрелката на 90 казвам предварително,че нямам проблеми с уреда на таблото !Мойта кола с прецакан термостат падаше до 65 градуса и тогава тепърва виждах,че температурата се мени :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормално ли е 90-100 градуса на водата?...ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ОК.

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 20 авг 2009 21:13

Здравейте колеги. Значи тия дни видях че колата ми дръжи над 90 градуса клонеше повече към 100-така. Обаче 2-рата степен не се пускаше само 1-вата... Смених датчика на радиатора.. и когато го свалих гледам на него пише 1=ва степен 93 градуса 2-ра степен 102 градуса... когато взех новия по каталог беше същото и сега колата не мърда от 90 градуса нагоре.. когато охлажда сваля и до 80 градуса..
Обаче когато тръгна на дълъг път и си карам със 90/100км/ч температурата пада до 70,5 градуса дали е нормално!?

п.п Пропуснах да кажа че колата е Голф 1.4 АБД

0214
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 0214 » Сря 26 авг 2009 18:36

Здравейте! Аз също имам проблем със загряването, държи 100-101 градуса, въпреки смяната на термостат, водна помпа, гарнитура, шлайфане на глава и промивка на системата!.. Какъв друг може да е проблема, за да поддържа тази температура? Прочетох, че при доста от вас и подобно, но все пак.. Става въпрос за Голф3, 94г. 1.6mi, ABU мотор.

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормално ли е 90-100 градуса на водата?

Мнениеот cccp_sds7 » Пон 02 ное 2009 18:48

zdravko_jett написа:значи като се позатопли времето малко иаз забелязах че моята джетта държи високи градуси в трап към 100тина сменях гарнитура на главата,профилактично си смених всички маркучи понеже от от старост бяха много омекнали, промивки на двигателя на охладителната система тоест,сваляне и старателно почистване на ламелите на радиятора и какво ли още не перката ми бачка само на 2ра степен така е направих но пак в трап вдига високи градуси има много писани теми във форума за тия градуси много колеги споделят това че колите им удрят 100тарката имам приятели с голфчета които съшо им удрят 100градуса и реших щом не изхвърля водата и не качва повече от 100 да не се притеснявам и така караи си колицата ако не ти изхвърля водата и не ти пука маркучи значи всичко е ОК а за твое успокоение може да си направиш перката като мен само на 2ра степен да ти бачка смисъл наи напред да се включва 2ра степен

пич да те светна малко за маркучите каучука когато старее става твърд и ронлив но никога мек

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 02 ное 2009 19:27

cccp_sds7 написа:пич да те светна малко за маркучите каучука когато старее става твърд и ронлив но никога мек
браво колега какво щеше да правя без тебе мерси много. добре знам че каучука се рони, ама как ще обясниш факта че маркуча е раздут,много по мек от новия много по мек и раздут а новия го дават за оригинален (колко е оригинален не знам) но имаше разлика със стария. предполагам поне така мисля че другия маркуч на радиятора не е сменян,но тои си бе по твърд,маркучите за парното единия само де бепе мн мн мек,едното маркучле от водната помпа и тои така

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Вто 03 ное 2009 14:19

Колеги, точно за тоя двигател 1.4 АБД имах пускана тема (преди мисля три години), че първа степен включва над 100 градуса. След големи инвестиции 3 термостата, 2 датчика на радиатора, датчик за температурата на охлаждащата течност (менте за 32 лв), водна помпа и не си спомням какво друго, не се реши този проблем. Така я караме 3 години. Скоро ходих при алармаджията и гледам че има сонда за температурата на маслото и я пуснахме през щеката в маслотоо. Оказа се, че температурата на маслото се движеше 89-91 градуса. Като стигне 91 градуса се включваше перката на радиатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”