Клапи на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Клапи на парното

Мнениеот zfa159 » Нед 01 ное 2009 20:19

Е..и аз бях много "хитър" и за да не си свалям климатика си го правих навремето само откъм парното...въпреки,че си имах машина и щеше да ми отнеме още час-два.
Е...затова сега вече ми се наложи да разглобявам всичко,да чистя мизерията от радиатора,да си отпушвам иначе течащия конденз (понеже се оттичал ама не на 100%) и да си сменя пробития на 6 места заради гниенето радиатор - на цена 377лв и доставка 10 дни (10 дни колата ми седи разглобена без да може да се позлва понеже си няма табло)....е има ли смисъл да не се направи и това? Нищо няма да му стане на никого да отиде на майстор климатикаджия и да му дръпнат фреона,да си разглоби после всичко,да си смени и изчисти каквото иска и после да се върне да му сменят двата О-пръстена и да се напълни отново системата с фреон и масло...цената вече ви я казах каква е.
По повод клапите - При Пасат В5 и В5.5 са изцяло пластмасови.На А4-ка съм отварял ама от по-старите (2000-та) и си бяха също пластмасови без отвори.
На Поло 2003-та съм отварял - бяха метални с дунапренчета подобно на събратята им от по-старите години...а системата беше Bosch а не Valeo.
Отварял съм и Пасат 2004-та (за радиатор на парното :shock ) и бяха пластмасови без дупки.
Иди ги разбери...
Иначе да,на коли до 97-ма може спокойно да се правят само клапите без да се пипа климатика.След 97-ма вече всичко е един общ блок и няма пипане без да се свали и климатика.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 01 ное 2009 20:32

Аз скоро сменях климатика. От Diavia(или по-скоро Diaria) минах на оригинален климатик почистих и измих всичко. И при мен имаше мръсотия но не и толкова като от снимките на колегата zfa159 и наистина както е казал препоръчително е да се изчисти така или иначе колата е разглобена. Аз правих клапи смених радиаторчето на парното профилактично за да не свалям пак табло и почистих и питата на климата пак по същатата причина.

Потребителски аватар
chiborator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chiborator » Нед 01 ное 2009 22:04

Потвръждавам, че може и без да се сваля климатика и без да се маха гредата :talk:

Потребителски аватар
Mamaligar
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Mamaligar » Нед 01 ное 2009 22:55

chiborator написа:Потвръждавам, че може и без да се сваля климатика и без да се маха гредата :talk:

защо ли не съм обеден за гредата, определено ще пречи.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 01 ное 2009 23:29

и аз казвам ,че става без сваляне на гредата.като се свали всичко - място много! :D но ,докато се свали! :horror:

Потребителски аватар
chiborator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chiborator » Пон 02 ное 2009 12:30

За един ден работа стана и без да свалям гредата, като махнеш щипките между парното и климатика, парното се извърта малко по часовниковата стрелка и излиза надоло и към климатика.НО ОПРЕДЕЛЕНО ще е много по лесно ако се махне гредата.

Изображение

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 03 ное 2009 0:23

и от мен малко снимки -http://rudoni.snimka.bg/automobiles/remont-na-parno-na-audi-a4.439003 правих ги сам и са некачествени и не последователни !само показвам какво чака всеки който иска сам да се оправя! ремонта е на А4 но системите са същите ! гледайте хубаво какво ви чака! :D

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Чет 05 ное 2009 0:04

Mamaligar написа:Аз съм с климатроник и си правех клапите и радиаторчето. Сваля се задължително таблото и гредата под него. Не е необходимо да се точи фреон или по някакъв начин да буташ климата. Ако искаш питай ще ти обясня.

...при мен не духа само на краката. Дай някакъв по-безболезнен вариант. Модел 97г. с климатик :bowdown

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 05 ное 2009 9:44

или заседнала клапа за вертикално разпределяне на въздуха /няма как да стане ,но знае ли човек?/ или изгоряло моторче за задвижването и!а може и ел верига на същото.диагностира се с ВАГ и се установява изправноста им!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”