Въпрос за капачката на разширителния съд (решено)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за капачката на разширителния съд

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 24 сеп 2009 17:04

Така, моята одисея продължава. :D Преди няколко дни ми се спука радиаторчето на парното. Както си карах със 100 км/ч, започна да тече яко в краката на пасажера и докато спра се напълни купето с антифриз. :shock Дръпнаха ме с въже, свързах маркучите за парното с тръба и го изолирах от системата. Долях 2 л. вода и запалих, всичко изглеждаше нормално и от тогава съм навъртял около 300 км извънградско, без никакви проблеми. Единствения ми проблем е при палене като че ли пали на 3 цилиндъра, като изфорсирам и пусна газта и заработват и четирите. Това го прави най-вече на студен мотор като паля на бензин, но и на топъл на газ (но по-слабо изразено). Маркучите продължават да ми се струват твърди, на студен мотор продължава да ми изпуска по малко въздух като развия капачката на разширителния съд, антифриза за 300 км почти не е мръднал от нивото си и не виждам мехури в казанчето. Не загрява стои на 90 гр. извън града, в задръстване стои между 90-100. Не знам какво става вече. Мисля да ходя да я проверят за изгорели газове в охладителната система. :screwy

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за капачката на разширителния съд

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 26 сеп 2009 19:16

Оказа се гарнитура на главата. Гледаха я със ендоскоп в цилиндрите през отвора за свеща. Всичко се вижда все едно си вътре. :) Видяхме да капят капки от гарнитурата в първи цилиндър. Колата е в бокса за гарнитура на глава и радиаторче на парно :banghead: . Лошото е, че гарнитурата я сменях преди 30 000 км, но какво да се прави, явно ще се окаже консуматив за VW , с оглед на броя теми във форума свързани с нея. И въпреки негативните емоции от случката: ГОЛФ Е ДИАГНОЗА. love.vw heavy metal zork

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за капачката на разширителния съд (решено)

Мнениеот zdravko_jett » Нед 27 сеп 2009 10:40

а първия път пилехте ли глава

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 27 сеп 2009 13:55

да,бе консуматив била гърнитурата..... :screwy !вземи си намери свестни маистори и им кажи да проверят добре главата и да и направят един шлаиф да не се наложи този път след 3 хил. км смяна!

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 27 сеп 2009 16:40

Мдам, и аз минах по тоя път с друга кола. То не бяха капачки... То не бяха обезвъздушавания, чистене на радиатори... Бягах бягах но най-накрая се оказа гарнитура. Загубата на антифриз беше много малка. 500 мл. за месец. А тя колата като е стара и незнаеш откъде от радиатори от тройници може да изпусне. Единствения симптом беше понадуване на маркучите повече от друг път. От време на време някой маркуч се спукваше. Развивах капачката при загрял мотор леко, после правех по 30-40 км и колата надуваше маркучите пак, но не както без да е развивана капачката. А на загрял мотор няма откъде да дойде това "ново" налягане. Колата не палеше на 3 цилиндъра, мехурчета в казанчето нямаше, течността не намаляваше. Симпотите бяха че перката по-малко охлаждаше, парното в определени моменти отслабваше малко. После вече почна палене на 3 цилиндъра, загуба на антифриз и пара през ауспуха. Но имам един познат, дето е със същия мотор ABS и надуването на маркучите при него се беше оправило с една нова капачка........ Възможно ли е ABS моторите да работят на по-високо налягане ?

Въпроса със смяната на болтовете на главата при смяна на гарнитурата е спорен. Някой казват че трябва задължително, други не. Аз предпочитам да взема едни нови болтове. Шлайфа за мене е задължителен. Чувал съм, че е добре като загрее колата с динамометричния ключ да се проверят пак болтовете с динамометричния ключ. Поне на новата гарнитура на главата в указанието май го пишеше ако не се лъжа. Когато на мене ми шлайфваха главата ми казаха че са взели 0.5 мм, което ми се струва малко много..... За едно нещо много съжалявам: Да бях събрал пари да сменят и едни сегменти и да понапаснат клапаните на тази кола на 200 000 км. Само гумички на клапаните бях сменил тогава.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Нед 27 сеп 2009 17:46

При първата смяна на гарнитура, главата беше шлайфана, след 1000 км ходих да я притягат. Майсторите ми са познати и са от доста време в занаята, "чуват ги нещата" :lol: така да се каже, в тях нямам съмнение, така че по скоро е лош късмет.

Болтовете за главата в комплект с гарнитурата ли се продават или отделно и трябва ли да се сменят?

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 27 сеп 2009 17:53

Отделно се продават и са към 30тина лева май. Чувал съм един случай след смяна на гарнитурата на главата с такава на Victor Reinz след 10 000 пак се наложила смяна. Въпросния човек сложил гарнитура Glaser и повече нямал проблеми.

petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_ns » Чет 05 ное 2009 10:26

Приятел това за мен си е абсолютно нормално >голфа ми го прави същото при студен двигател като отвия капачката на разш.съд изпуска някакво налягане ,ако не изпуска значи от друго място излиза ,а това може да бъде предпоставка за смяна на гарнитура на главата .Така че не се вкарвай в някакви филми ,карай си количката и хич да не ти е .А това за атмосверното налягане според мен нетрябва да му влияе .Виж при повече налят антифриз дали клапанчето на капачката отваря .Той отваря на 1.3 ,1.5 бара налягане ако почне да изхвърля излишната течност значи капачката ти е в ред .Успех

petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_ns » Чет 05 ное 2009 10:28

petar_ns написа:Приятел това за мен си е абсолютно нормално >голфа ми го прави същото при студен двигател като отвия капачката на разш.съд изпуска някакво налягане ,ако не изпуска значи от друго място излиза ,а това може да бъде предпоставка за смяна на гарнитура на главата .Така че не се вкарвай в някакви филми ,карай си количката и хич да не ти е .А това за атмосверното налягане според мен нетрябва да му влияе .Виж при повече налят антифриз дали клапанчето на капачката отваря .Той отваря на 1.3 ,1.5 бара налягане ако почне да изхвърля излишната течност значи капачката ти е в ред .Успех

ооооо извинявайте то проблема бил решен :banghead:

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 05 ное 2009 13:02

След като смених гарнитурата на главата, вече мога сам да си отговоря на въпроса поставен от мен: Нормално ли е да изпуска някакво налягане от капачката на разширителния съд, при студен мотор? - НЕ е нормално! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”