Проблем с Golf II GTI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Golf II GTI

Мнениеот petar_asenov » Съб 07 ное 2009 18:36

Здравейте колеги, от скоро (2м.) съм горд собственик на Golf II GTI, мотора е 112к.с. РВ. Малко след като го купих се появи странен свирещ (виещ) шум отзад-дясно, не бях много наясно от какво може да е, но след като поразгледах по разни технически описания разбрах че там стои бензиновата помпа. Виенето не се получава непрекъснато, веднъж го има друг път го няма, но на последък все по-често започна да се чува. Вчера при работещ мотор бръкнах отдолу, и напипах някъкви маркучета едното от които по пипане беше с "Г" образна форма, и отиваше нагоре. Та като го раздвижа него шума се осилва, точно преди него по напипване имаше и едно хоризонтално маркуче което като го пипах и мърдах нямаше никъква промяна. От няколко дни колата пали трудно дори не всеки път от раз, трябва да въртиш, да изчакаш малко, пак да въртиш и т.н. дори и газ да подаваш. Моля за съвет какво да правя, за смяна ли е помпата? Питах тук-там за цена на нова BOSH, и ми казаха 259.00лв. :shock може ли нещо друго да се направи без да я сменям, и въопще за смяна ли е?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Golf II GTI

Мнениеот alex_zazy » Съб 07 ное 2009 20:42

1. Има ли газ ако има газ как пали на нея
2. Помпата седи там (тази за голямото налягане) но може и подкачващата която седи в резервоара да е изгоряла и тази да се мъчи да смуче през нея (частично)
3. Ако се останови, че е помпа тук из форума има втора употреба за доста по малко пари и е доста по добър вариант от китаиска за 100 лв. Ако пък ти се дават 260 за "Бош" зимай!
4. Смени горивния филтър - виждал съм толкова задръстени, че помпата почва да се мъчи да бута бенза през него и вие. Каквото и да се окаже филтъра задължително го смени налей 100 октана и пробвай!

petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_asenov » Съб 07 ное 2009 21:10

Колата не е на газ, и няма и да бъде поне докато е при мен...
слагам само А95Н от Lukoil или OMV. Mоже ли да се смени примерно с крик на полеви условия, или си трябва майстор и канал за тази работа?
Ще сменя филтъра както казваш колега, и ще пробвам. Гледам по чертежите има и някъква цедка, тя може ли да се чисти, или не?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 08 ное 2009 7:25

Може и е хубаво но трябва да се свали цялата галимация (помпа кутия и филтър) и почисти всичко продухай маркучите смени филтъра налей хубав бенз и пробвай! Няма нищо сложно всичко с отверка се сваля и развива. За най лесто направо свали цялата "кошница" дето е хванато всичко на нея и действай на спокойствие! Успех!

п.п На крик не е невъзможно но е трудничко!

petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_asenov » Нед 08 ное 2009 8:55

Ще сменя филтъра, и ще пробвам да прочистя инсталацията както ме съветваш, пък да видим...
След това ще налея 100 октана и ще я изкарам малко на магистралата да продуха, дано нещата се оправят!

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 08 ное 2009 17:57

petar_asenov написа:слагам само А95Н

Колега, тази твоя кола (както и моята :wink: ) искат минимум 98 октана бензин :drinking:. Можеш да го прочетеш на капачката на резервоара. Отстрани си проблемите и наливай нужното гориво :да:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 08 ное 2009 18:19

Да все пак, ама и мойта е същата и всичко е наред и си бръмча с 95 защото го намирам по евтино :mrgreen: !
ПРодухай и кажи какво е станало!

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Нед 08 ное 2009 21:39

Точно така, не е задължително да сложиш 98 може и с 95 и ако всичко е наред проблеми няма да имаш.Относно помпата и моята се обажда от време на време(вие),и така вече 5 години и колата си е пушка. heavy metal zork

petar_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_asenov » Пон 09 ное 2009 20:33

Смених филтъра, сипах А98Н и всичко се оправи, за сега не съм я изкарвал на магистралата, но и това ще стане скоро, дано дефекта е изчезнал за постоянно, а не само временно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”