Проблем с Golf II GTI
-
petar_asenov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Golf II GTI
Здравейте колеги, от скоро (2м.) съм горд собственик на Golf II GTI, мотора е 112к.с. РВ. Малко след като го купих се появи странен свирещ (виещ) шум отзад-дясно, не бях много наясно от какво може да е, но след като поразгледах по разни технически описания разбрах че там стои бензиновата помпа. Виенето не се получава непрекъснато, веднъж го има друг път го няма, но на последък все по-често започна да се чува. Вчера при работещ мотор бръкнах отдолу, и напипах някъкви маркучета едното от които по пипане беше с "Г" образна форма, и отиваше нагоре. Та като го раздвижа него шума се осилва, точно преди него по напипване имаше и едно хоризонтално маркуче което като го пипах и мърдах нямаше никъква промяна. От няколко дни колата пали трудно дори не всеки път от раз, трябва да въртиш, да изчакаш малко, пак да въртиш и т.н. дори и газ да подаваш. Моля за съвет какво да правя, за смяна ли е помпата? Питах тук-там за цена на нова BOSH, и ми казаха 259.00лв.
може ли нещо друго да се направи без да я сменям, и въопще за смяна ли е?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Golf II GTI
1. Има ли газ ако има газ как пали на нея
2. Помпата седи там (тази за голямото налягане) но може и подкачващата която седи в резервоара да е изгоряла и тази да се мъчи да смуче през нея (частично)
3. Ако се останови, че е помпа тук из форума има втора употреба за доста по малко пари и е доста по добър вариант от китаиска за 100 лв. Ако пък ти се дават 260 за "Бош" зимай!
4. Смени горивния филтър - виждал съм толкова задръстени, че помпата почва да се мъчи да бута бенза през него и вие. Каквото и да се окаже филтъра задължително го смени налей 100 октана и пробвай!
2. Помпата седи там (тази за голямото налягане) но може и подкачващата която седи в резервоара да е изгоряла и тази да се мъчи да смуче през нея (частично)
3. Ако се останови, че е помпа тук из форума има втора употреба за доста по малко пари и е доста по добър вариант от китаиска за 100 лв. Ако пък ти се дават 260 за "Бош" зимай!
4. Смени горивния филтър - виждал съм толкова задръстени, че помпата почва да се мъчи да бута бенза през него и вие. Каквото и да се окаже филтъра задължително го смени налей 100 октана и пробвай!
-
petar_asenov
- Автомобил:
- Двигател:
Колата не е на газ, и няма и да бъде поне докато е при мен...
слагам само А95Н от Lukoil или OMV. Mоже ли да се смени примерно с крик на полеви условия, или си трябва майстор и канал за тази работа?
Ще сменя филтъра както казваш колега, и ще пробвам. Гледам по чертежите има и някъква цедка, тя може ли да се чисти, или не?
слагам само А95Н от Lukoil или OMV. Mоже ли да се смени примерно с крик на полеви условия, или си трябва майстор и канал за тази работа?
Ще сменя филтъра както казваш колега, и ще пробвам. Гледам по чертежите има и някъква цедка, тя може ли да се чисти, или не?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Може и е хубаво но трябва да се свали цялата галимация (помпа кутия и филтър) и почисти всичко продухай маркучите смени филтъра налей хубав бенз и пробвай! Няма нищо сложно всичко с отверка се сваля и развива. За най лесто направо свали цялата "кошница" дето е хванато всичко на нея и действай на спокойствие! Успех!
п.п На крик не е невъзможно но е трудничко!
п.п На крик не е невъзможно но е трудничко!
-
petar_asenov
- Автомобил:
- Двигател:
Ще сменя филтъра, и ще пробвам да прочистя инсталацията както ме съветваш, пък да видим...
След това ще налея 100 октана и ще я изкарам малко на магистралата да продуха, дано нещата се оправят!
След това ще налея 100 октана и ще я изкарам малко на магистралата да продуха, дано нещата се оправят!
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
petar_asenov написа:слагам само А95Н
Колега, тази твоя кола (както и моята
. Можеш да го прочетеш на капачката на резервоара. Отстрани си проблемите и наливай нужното гориво 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Да все пак, ама и мойта е същата и всичко е наред и си бръмча с 95 защото го намирам по евтино
!
ПРодухай и кажи какво е станало!
ПРодухай и кажи какво е станало!
- kokito
- Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
- Двигател: PB 1989
Точно така, не е задължително да сложиш 98 може и с 95 и ако всичко е наред проблеми няма да имаш.Относно помпата и моята се обажда от време на време(вие),и така вече 5 години и колата си е пушка. 

-
petar_asenov
- Автомобил:
- Двигател:
Смених филтъра, сипах А98Н и всичко се оправи, за сега не съм я изкарвал на магистралата, но и това ще стане скоро, дано дефекта е изчезнал за постоянно, а не само временно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”