Проблем със пръскалката на задното стъкло
-
Mihail_Dimov
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със пръскалката на задното стъкло
Момчета искам да ви попитам защо немога да си пускам течност за чистачките на задното стъкло. Гледам има дупчица на задната чистачка от която да излиза течността но като натисна да излиза само се пени. Бихте ли казали какво да направя.
Последна промяна от Mihail_Dimov на Пон 09 ное 2009 20:13, променено общо 1 път.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чистачки
погледни да не е се е откачило маркучето от пред при казанчето за задната чистачка или отзад в багажника някаде трябва да е на мене ми е от ляво в жабката на багажника ама аз карам Б3 комби
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Скъсан маркуч най-вероятно....
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Haralampi написа:Скъсан маркуч най-вероятно....
Или може би разкачен, понеже отпред след казанчето има едно Г-образно коленце, което съединява маркучите и най-често просто се разкача, особено ако често отваряш капака!

ПП: към автора, преименувай темата на примерно: "проблем със пръскалката на задното стъкло" или нещо подобно!
-
Mihail_Dimov
- Автомобил:
- Двигател:
Ей сега слизам да проверя маркучетата. Благодаря ви за помощта. И аз първоначално така си помислих но се пени и си помислих че може да е запушено, защото на предните от дясно от единия отвор непръска а от другия пръска.
- PB_lambo
- Автомобил:
- Двигател:
Може би е запушен маркуча или пръскалката.По-вероятно е да е пръскалката.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Предлагам на всички моето решение -
1.Вземате спринцовка и игла с тънък връх,напълвате спринцовката с ОЦЕТ ,вкарвате върха на иглата в дупчицата на пръскалката и инжектирате оцета.
2.Повтаряте това няколко пъти.
3.Изчаквате 2-3 дни,като през това време правите опити да пръскате,след което накрая пръскалката се отпушва без разглобяване.
също можеш да провериш за разкачена снадка на маркучите,зад кората на лява задна колона,високо горе до тавана,до ръба на задния капак, се намира едно пластамасово съединение със щуцери ,често оттам се вадят маркучите
1.Вземате спринцовка и игла с тънък връх,напълвате спринцовката с ОЦЕТ ,вкарвате върха на иглата в дупчицата на пръскалката и инжектирате оцета.
3.Изчаквате 2-3 дни,като през това време правите опити да пръскате,след което накрая пръскалката се отпушва без разглобяване.
също можеш да провериш за разкачена снадка на маркучите,зад кората на лява задна колона,високо горе до тавана,до ръба на задния капак, се намира едно пластамасово съединение със щуцери ,често оттам се вадят маркучите
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е от самата пръскалка, вземи клещи и издърпай черничкото - дюзата. След това я почисти с игла.
dokros написа:Предлагам на всички моето решение -

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
При мен като пусна задната пръскалка, започват да пръскат предните(но по слабичко)
Сигурно е запушена задната, утре ще пробвам това с оцета...
-
Mihail_Dimov
- Автомобил:
- Двигател:
BeckoTDI написа:При мен като пусна задната пръскалка, започват да пръскат предните(но по слабичко)Сигурно е запушена задната, утре ще пробвам това с оцета...
И при мене днес се получи така, не че пръскаха ами се пениха.
И аз мисля да пробвам това с оцета, и да проверя дали не е откачена тръбичката.
Благодаря за отговорите

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gomez написа:Ако е от самата пръскалка, вземи клещи и издърпай черничкото - дюзата. След това я почисти с игла.
Оттам е .От варовика се запушва дюзата.Вадене киснене в силен оцет 1 вечер и монтаж.
От варовика се образува тапичка и не пръска , а понякога леко се пени . 3-4 пъти досега съм я вадил и съветвал с оцета въпреки , че само течност за чистачки слагам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”