ПОМОЩ!! МНОГО ВОДА ВЪВ КУПЕТО!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jas » Нед 19 мар 2006 19:23

Имах същия проблем през лятото след един от най-яките дъждове. Имах няколко легена с вода на мястото на пътника и зад него. Седалките бяха сухи, водата беше само в долу в краката. Оказа се, че влиза през въздухопровода - като вдигнеш капака горе в ляво, точно пред предното съкло. Там беше пълно с вода и преливаше и през въздуховода в купето. Отпуших канала за отводняване - беше пълен със листа и кал. От тогава редовно проверявам дали не се е запушил. Гледах в Haynes, за въпросния въздуховод, там пише че трябва да имам филтър за улавяне на листа и водотражател по протежение на капака пред цялото предно съкло, а на самия въздухопровод филтър за прах и полени - нямам нищо от изброените.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 19 мар 2006 20:36

Дам и аз така си мисля да не е от вентилацията... Утре ще хвана и ще вдигна кората за видя какво е положенитео...

Виж има ли луфт и дали има найлон под корите.

Няма луфт знес проверих.. :?

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Нед 09 апр 2006 21:28

Колега и аз имах същия проблем, цялата задна седалка се беше прогизнала. Проблема се оказа в задния дясен стоп - единия болт изобщо не стягаше и така всичката вода се стичаше вътре ......!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 09 апр 2006 22:41

IVD написа:Колега и аз имах същия проблем, цялата задна седалка се беше прогизнала. Проблема се оказа в задния дясен стоп - единия болт изобщо не стягаше и така всичката вода се стичаше вътре ......!

колега,обърни внимание на датата !!!

спектре,пиши си решениията бе човече,или поне модовете да трият такива теми които нямат дадено решение. :evil:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 10 апр 2006 7:15

Аз също го имах тоя проблем и се оказа скъсан маркуча на шебедаха и тапите на пода поне при мене е от това аз и на пича му писах ЛС за кво става въпрос подробно ако иска да го постне 8)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 апр 2006 22:22

Здрасти, днес случайно говорих по същия въпрос с един собстевик на сервиз. Та той разправя, че всеки автомобил имал някакви специални тръбички, които отвеждали конденза от купето, който се образува при смяна на температурата и големи разлики между външната и вътрешната темперетура. Те отвеждали водата и тя падала върху ауспуховите тръби и така се изпарявала. Ако някоя от тръбите се извадела, конденза вместо да се отведе навън, си се изливал вътре в купето. В разговора ставаше въпрос за чисто нов автомобил от магазина, ама все пак провери и при теб дали има такива неща. Може пък да помогне. Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”