Възвратен клапан Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
skp
Автомобил:
Двигател:

Възвратен клапан Голф2

Мнениеот skp » Вто 11 апр 2006 0:01

Мдааа досега само четях този форум, ама няма накъде ще трябва и аз да се допитам до вас. Колата ми е Голф2 1.6 бензин двигател RF - карбуратор 2Е2. Този прословут карбуратор е скъсал нервите на много хора включително и моите, но както и да е. След като имах проблеми на бензин, карбуратора беше "ремонтиран" от някакъв баш майстор. Вярно беше я подкарал колата на безин, ама на газ беше позагубила мощност. Отварям аз капака и нещо свисти. Има един възвратен клапан, който е между всмукателния колектор и сервото на спирачките. На този клапан има две разклонения. Едното отива към делкото, а другото което трябва да ходи към карбуратора, счупено и от него смуче въздух та се къса. Питах в Ауто+ за нов клапан, ама пичовете искат 90лв. Някой има ли представа откъде може да се намери този клапан по-тънко. 90лв. са немислими за тая пластмаса.
Благодаря Ви предварително.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Възвратен клапан Голф2

Мнениеот vit_autosofia » Вто 11 апр 2006 6:23

Има и по евтино разрешение на твоя проблем.По някакъв начин запуши дупката на счупения извод от клапана такаче да не смуче въздух.След което вземи един разклонителен тройник за маркучите на чистачките.единия край го мушни в клапана,остават два свободни единия го слагаш към вакумния регулатор на делкото,а другия отива към карбуратора.Мисля че за 5лв.Ще решиш проблема. :wink: :wink:Ще се радвам ако съм помогнал с мнението си.Метода е тестван и работи 100%

skp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skp » Вто 11 апр 2006 9:52

Това е добра идея. Накрая евентуално така ще направя. Просто си мислех, че тоя клапан струва около 10лв.

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Сря 12 апр 2006 22:35

oнзи ден като човърках по двигателя случайно забелязах че на мястото на счупения извод някой майстор беше навил една видия а на нея беше надянал маркуча който отива към кутията на филтъра
аз проблема го решех по следния начин:
отрязах горната част на един пълнител за химикал ,така се сдобих с една малка тръбичка която я пъхнах в отвора на клапана,залепих я добре с лепило а на нея надянах маркуча и си заспа все едно е оригинал,всичко за сметка на един развален палнител за химикал и 15 минути изгубено време,
успех

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 12 апр 2006 22:39

На Симеон са по 5 лв.От там съм купувал токвос нещо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”