Здравейте.За първи път пиша в форума.От 2 месеца сам с Голфчето.Голф 3 GTL 1.6 75к.От както го взех стрелката на температурата неработи.Онзи ден забелязах че ми антифриза ми го няма и ходих в сервиза и ми смениха датчика за Т° и сега вече е ок.Вентилатора се включва когато трябва.Стрелката обаче, пак неработ.Там ми казаха, единият проблем няма нищо общо с другият.Термостата казаха че е ОК, бушоните също.И според тях проблема е в таблото.Не сам много запознат, но ми казаха че неможе да се оправи и трябва цяло ново табло.Или на старо.Кажете има ли начин да се оправи, или е вярно че трябва да сменям таблото.Ако трябва да го сменям, колко върви на старо, абе въобще дайте съвет какво да правя, че така немога следя температурата пък идва лято.
Благодаря!
Стрелката на температурата не работи!ГОЛФ 3
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Не бързай с покупките. Пробвай с друго табло дали температурата мърда и тогава разглобявай твоето. Да не излезе от окислени букси, прекъснати кабеляци /не знаеш как са опъвали, ако са сваляли таблото/ или кофти спойки - при буксата на самото табло и около нея. Табло с оборотомер е 60-80 лв. втора употреба. Много трябва да се внимава - ако вземеш от GTI и го сложиш на 1.4 ABD или 1.6 ABU примерно, ще показва щуротии. За табло от дизел да не споменавам въобще. Ако все пак е от уредчето за температурата и не можеш да го оправиш, си купи табло с часовник - доста по-евтино е - и му вземи само уредчето за температурата, за да го монтираш на твоето табло. Може да потърсиш и потрошено табло с работещо уредче за температура - цената ще е друга. Късмет.
П.П. От това, което съм изчел тука мисля, че Ваското е мн. компетентен мъж. Уговорете се с него, особено, ако не искаш да се "ограмотяваш" върху собствения си автомобил.
П.П. От това, което съм изчел тука мисля, че Ваското е мн. компетентен мъж. Уговорете се с него, особено, ако не искаш да се "ограмотяваш" върху собствения си автомобил.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Еми аз му предложих на човека - имам две табла. И двете са с часовник, едното е до 200км другото до 220км на километража. НЕ са от GTI и ще станат. Давам му го за проба, ако работи, да търси да си оправи проблема в неговото табло или ако реши да си купи втора употреба. И цена съм му дал ако има желание. Не виждам какво повече обсъждаме въпроса.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop, не се сърди. Човека без помощ от тебе едва ли ще се оправи. А и цената не е висока. Даже е добре да има повече VW-фенове като тебе - да помогнат или да те упътят, когато имаш нужда. Добре, де - спам - млъквам по темата.
Последна промяна от kokovanev на Чет 13 апр 2006 12:19, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- kvalev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ииииииииииии
Аз си взех табло с оборотомер за 45 лева от моргата и го сложих на 1,4 мотора и нямам проблеми и хич не знам от какъв Голф е, е не е от дизел де ....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”