Голф 3 проблем или параноя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 12 апр 2006 12:09

И мойта е от Италия. Термостата и датчика не са пипани. Антифриза е сменен, естествено. Стрелката ми се закотвя по средата /90 градуса/ и не помръдва - ни нагоре, ни надолу, независимо градско или не. Доста бързо, дори и зимата, ги прави тези градуси. При градско каране /дупки, светофари/ лесно пуска перката на 1-ва степен, дори и при по-умерени външни температури като сегашните. След 15-20 сек. перката си спира, може и по-бързо, ако се раздвижиш със скорост, по-висока от 20-30 км./ч. Лесното пускане на перката ме притесняваше в началото, но почнах да свиквам. Доволен съм от разхода, нямам газова уредба. Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Сря 12 апр 2006 12:18

И при мен е точно както го е описал kokovanev

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 12 апр 2006 12:44

Па моя зимата даже и 70 градуса не стигаше. Като тръгна по магистралата и стрелката се връщаше почти в началото. Иначе в града си стигаше до 90. Сега като е по- топло, държи по- високи температури.

Иначе тъкмо бях тръгнал да го сменям и ударих колата. Сега пак е на дневен ред смяната.

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Сря 12 апр 2006 13:14

Моята също е от Италия. Като я купих около година си държеше около 70 градуса. След доста четене установих, че това не е нормалната температура. Купих си термостат от А+, като го гледаха по каталог какъв трябва да е. Марката не си спомням, но беше за 87 градуса. След като извадих стария се оказа абсолютно същия по марка и температура. За това си мисля,че си е бил скапан. Сега колата зиме и лете си държи 90градуса.

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Сря 12 апр 2006 13:16

nikolay написа:Моята също е от Италия. Като я купих около година си държеше около 70 градуса. След доста четене установих, че това не е нормалната температура. Купих си термостат от А+, като го гледаха по каталог какъв трябва да е. Марката не си спомням, но беше за 87 градуса. След като извадих стария се оказа абсолютно същия по марка и температура. За това си мисля,че си е бил скапан. Сега колата зиме и лете си държи 90градуса.

Те италианците ги тунинговат за тва е бил на 70 :D

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Сря 12 апр 2006 14:24

Axaaaa......това ли било :shock [/list][/list]

Потребителски аватар
damga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damga » Сря 12 апр 2006 14:55

Аз съм с АБФ и сега на това време малко като постоя на едно място или в задръстване стрелката на температурата веднага отива леко на дясно от средното и положение което ми се струва че е малко повече ама здраве.

Потребителски аватар
White Arrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот White Arrow » Сря 12 апр 2006 19:03

Батенце за мен това не е нормално моята като я купих държеше твърдо 70 градуса рекох си ясно термостата е смених го и заковах 90 градуса.Сега обаче от няколко месеца (1-2) започна да ми стои на 80 :( само на място и в кръстовище стига 90 чудя се пак ли е термото или нещо друго ако на някой му се е случвало дайте идея 10-х предварително :lol:

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Сря 12 апр 2006 22:42

На мен ми се случва постоянно , термостатите ми станаха като консуматив 3 за 40 000км сега съм поръчал нов!!!:(.
Сега Веско ме посъветва да си сменя антифриза и да си промия системата и тогава да слагам новия термостат!!!
Дано да има ефект че дизелчето си обича топличко ;)
Колата е голф3 тди гт 90к.с. '94г.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Чет 13 апр 2006 16:38

White Arrow написа:Батенце за мен това не е нормално моята като я купих държеше твърдо 70 градуса рекох си ясно термостата е смених го и заковах 90 градуса.Сега обаче от няколко месеца (1-2) започна да ми стои на 80 :( само на място и в кръстовище стига 90 чудя се пак ли е термото или нещо друго ако на някой му се е случвало дайте идея 10-х предварително :lol:

така да споделя мнение и аз.Та твоя проблем ме мъчеше много преди 3-4 месеца и си смених термодатчика с нов-89-90 градуса и пуска 1-ва степен.Термостата ми отваря на 85 гр. и така перката ми върти малко по често.Стария термод. пи се пускаше на 95гр. 1-ва степен и ми качваше в задръствания до 100 гр.но ми казаха че така е нормалнолТака че и двата варианта са добре ти си решаваш но аз така съм си доволен и стрелката ми винаги стои на 87-88 гр.Карай и не си пълни главата с много глупости.

Потребителски аватар
vanko@az
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko@az » Чет 13 апр 2006 17:38

Ми да споделя и на мен какво ми се случи след смяна на термостата.Стария не помня какъв беше но колата е от Италия ,така че ми държеше на 75-80 С.Заради повреден датчик,от глупост смених и термостата.През големите жеги миналото лято ходих за риба,доста дълго карах бавно и и уж перката се вкл. на 95С ,но когато езлязох на пътя ,след около 10-15 мин. каране температурата не падаше от90С.И какво стана :twisted: :twisted: :twisted: -едно от водните съединения до водната помпа се пръсна ,антифриза заля асфалта а аз останах насред пътя да се чудя кого да търся да ме прибира до гаража.От тогава сякаш предпочитам да ми е по -ниска С на моторчето и 70-75С а лятото до 85С е ОК!!!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 13 апр 2006 17:50

Моята пък постоянно сед най-долу. Все едно стрелката е счупена. Цяла зима ми беше така, но си духаше топло. Мислех че температурния датчик е заминал, докато не почна да се стопля и да ми вдига до 70 градуса в задръстване. Маслото ми стига до 100 в задръстване иначе държи около 75-80. Термостата ли ми е проблема?

Потребителски аватар
vanko@az
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko@az » Чет 13 апр 2006 17:58

Spunky написа:Моята пък постоянно сед най-долу. Все едно стрелката е счупена. Цяла зима ми беше така, но си духаше топло. Мислех че температурния датчик е заминал, докато не почна да се стопля и да ми вдига до 70 градуса в задръстване. Маслото ми стига до 100 в задръстване иначе държи около 75-80. Термостата ли ми е проблема?
За дизелите е дабре да загряват до90С.Според мен проблема ти е точно в термостата.Ако според тебе на пипане маркучите са горещи ,а долният който влиза в радиатора е студен значи термостата е затворен.Ако горния и долния маркучса еднакво топли ,и датчика ти показва40С,термостата е задържал отворен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”