проблем с клиамтика на голф 4
-
STANKOV822
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с клиамтика на голф 4
Здравеите колеги нов сам вав форума.Искам да попитам от 1г имам голф4 1,4 16V.Нскоро климатика нещо ми издахна.Вав началото си работеше добре но преди ниаколко месеца спря погледнах и гледам че като го пусна ролката на компесора вобще не трагва.Някои може ли да ми каже какво може да му е.Благодаря. 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с клиамтика на голф 4
А перката върти ли? Оборотите вдигат ли се?
Аз имам подобен проблем, в петък живот и здраве с помощта на zfa159 надявам се вече да нямам
Аз имам подобен проблем, в петък живот и здраве с помощта на zfa159 надявам се вече да нямам
-
STANKOV822
- Автомобил:
- Двигател:
не перката несе варти нито оборотите се променят
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Не си ли с две перки ?
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Ами до колкото знам, ако е изтекъл фреона няма да се включи. Също и обратното ако направи "свръх" налягане също няма да работи - компресора ще изключи.
-
STANKOV822
- Автомобил:
- Двигател:
с две перки сам само 1 се варти доколкото до фреона зареден е пробвах пак го заредих наново но пак нестана
- badbull
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може да са много причиноте, пробвай да не ти е изгорял един от трире бушона в кутията на акумолатора, май беше 30А
-
STANKOV822
- Автомобил:
- Двигател:
мерси ще проверя а възможно ли е да има ниакаво реле примерно да е замасило и затова да нетрагва
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
отиваш да ти прегеледат климатика,най вероятно е празен...
- morskiq_ee
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGU 2000
колега имах същия проблем и се оказа че е от една част която се намира в ролката маисторите и жикаха съединител. прожери дали не е от него. ако е от него стружа около 40 лв.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Рових доста по един Голф с много подобен проблем...ама не успях да вдяна какво му е.Насочил съм се към един електронен блок,който управлява цялата глупост ама не успяхд а докажа дали вината е в него еднозначно или не.Принципно това е диагностика за коли след 2000-та понеже преди и през 2000-та схемите са по-различни и има фундаментални разлики в прицпите,изложени по-надолу!
Системата се диагностицира лесно :
-ако го пуснете и нищо не се случи значи вероятно няма фреон или датчика не работи.Той се захранва от един предпазител 10А и маса.Сигнала,който вади няма как да го премерите.За да се докаже какво е трябва да се закачи на манометри и да се види има ли фреон няма ли.Ако има захранване до датчика и има фреон и не работи - датчик.
-ако оборотите се вдигнат а перката и компресора не тръгват - вероятно има проблем по електриката и въпросния модул,който и аз съм си нарочил....той управлява перката и компресора и чете сигнала от един електронен датчик,който му дава сигнал за това дали има фреон и колко бара му е налягането.За съжаление това звено не се чете с ВАГ-а и няма как да се види какво му има.Обаче е факт - ако вдига оборотите значи датчика отчита,че все пак има фреон в системата с налягане над 2 бара.
-ако тръгва перката а само компресора не тръгва има няколко вероятности :
-скъсан кабел за към компресора (обикновенно се късат на една снадка върху скоростната кутия...букса с 4 кабела).
-проблем с вамата бобина на съединителя на компресора - мерите и ако идва захранване а тя не цъка - ясно.
-изгорял предпазител...по спомени е един 10А малък в бушониерата отстрани на таблото.
-дефект в самия модул,който упралвява компресора (въпросния,който е и за перката).
-ако тръгва компресора а перката я няма може да пак няколко неща :
-изгоряла перка - масово
-изгорял предпазител - намира се на главната бушониера отдолу при педалите...30 или 40А беше един голям.
-дефектен модул,който я пуска и спира.
Друго не се сещам и ще ровя по темата да видим дали ще открия какво им се скапва на пустите климатици на тези Голф-ове
Системата се диагностицира лесно :
-ако го пуснете и нищо не се случи значи вероятно няма фреон или датчика не работи.Той се захранва от един предпазител 10А и маса.Сигнала,който вади няма как да го премерите.За да се докаже какво е трябва да се закачи на манометри и да се види има ли фреон няма ли.Ако има захранване до датчика и има фреон и не работи - датчик.
-ако оборотите се вдигнат а перката и компресора не тръгват - вероятно има проблем по електриката и въпросния модул,който и аз съм си нарочил....той управлява перката и компресора и чете сигнала от един електронен датчик,който му дава сигнал за това дали има фреон и колко бара му е налягането.За съжаление това звено не се чете с ВАГ-а и няма как да се види какво му има.Обаче е факт - ако вдига оборотите значи датчика отчита,че все пак има фреон в системата с налягане над 2 бара.
-ако тръгва перката а само компресора не тръгва има няколко вероятности :
-скъсан кабел за към компресора (обикновенно се късат на една снадка върху скоростната кутия...букса с 4 кабела).
-проблем с вамата бобина на съединителя на компресора - мерите и ако идва захранване а тя не цъка - ясно.
-изгорял предпазител...по спомени е един 10А малък в бушониерата отстрани на таблото.
-дефект в самия модул,който упралвява компресора (въпросния,който е и за перката).
-ако тръгва компресора а перката я няма може да пак няколко неща :
-изгоряла перка - масово
-изгорял предпазител - намира се на главната бушониера отдолу при педалите...30 или 40А беше един голям.
-дефектен модул,който я пуска и спира.
Друго не се сещам и ще ровя по темата да видим дали ще открия какво им се скапва на пустите климатици на тези Голф-ове
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”