беше заскрежило навсякаде, паля я аз сутринта но я изпуснах и угасна, въртях но 2ри път не изкаше да запали, пуснах я надолу и я запалих на скорост но колата не работи като хората при подаване на гас колата глъхне няма мощност да изкачи най-малкото било, мислех че ще се оправи като я покарам но уви неще... температурата на водата ми показва 90градуса. но долният маркуч дето излиза от радятора е хладак...парно има, оставих я да поработи на място около един час но същата изтория колата глъхне все едно няма въздушен филтер но оборотите са и нормални и имам чуството че пали по бързо от необходимото (преди на газ въртеше повечко) каде може да е проблема защото мисля че е сериозен Зима - Проблеми
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Зима - Проблеми
Значи колеги преди 2 седмици си отиде бензиновата помпа и сега паля голфа само на газ (1.6 101к.с AFT) но тази нощ студа я е уковал цялата а и явно антифриза ми е бил толкова качествен
беше заскрежило навсякаде, паля я аз сутринта но я изпуснах и угасна, въртях но 2ри път не изкаше да запали, пуснах я надолу и я запалих на скорост но колата не работи като хората при подаване на гас колата глъхне няма мощност да изкачи най-малкото било, мислех че ще се оправи като я покарам но уви неще... температурата на водата ми показва 90градуса. но долният маркуч дето излиза от радятора е хладак...парно има, оставих я да поработи на място около един час но същата изтория колата глъхне все едно няма въздушен филтер но оборотите са и нормални и имам чуството че пали по бързо от необходимото (преди на газ въртеше повечко) каде може да е проблема защото мисля че е сериозен

беше заскрежило навсякаде, паля я аз сутринта но я изпуснах и угасна, въртях но 2ри път не изкаше да запали, пуснах я надолу и я запалих на скорост но колата не работи като хората при подаване на гас колата глъхне няма мощност да изкачи най-малкото било, мислех че ще се оправи като я покарам но уви неще... температурата на водата ми показва 90градуса. но долният маркуч дето излиза от радятора е хладак...парно има, оставих я да поработи на място около един час но същата изтория колата глъхне все едно няма въздушен филтер но оборотите са и нормални и имам чуството че пали по бързо от необходимото (преди на газ въртеше повечко) каде може да е проблема защото мисля че е сериозен - jetko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Зима - Проблеми
Колега, опипа ли изпарителя, защото при много студено време ако угасне след първото палене, след това изпарителя замръзва и след това трудно се нормализира. Двигателя загрява, но на газ работо кофти, при кондензирал изпарител. И все пак при такива ниски температури, е нормално да ти прави мизерии ако палиш веднага на газ.
- Escap3
Изпарителя не се пипаше, топъл беше. Чудя се дали е възможно да е прескочил един зъб
палих я на 3та при нисичка скорост, а колата определено пали по бързо от преди

палих я на 3та при нисичка скорост, а колата определено пали по бързо от преди

- Kotarak
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеи, колега имам сходен проблем viewtopic.php?f=5&t=176987 но мисля, че всичко си е от студа и е нормално изпарителя да си замине на тези температури... Мисля,че няма нужда да се филмираш за зъба 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
според мен има6 някакав проблем с газта в ел. клапана(ако си с такъв)има филтър4е което може да е пълно с мизерии или някаде другаде а има някакво запу6ване.Наи добре отиди при някои газаджия които си разбира от работата да ти каже кво и има на колата.Колегата по горе дето разправя 4е при второ палене изпарителя замръзвал се е объркал не6то. а това 4е изпарителя се прецаква при студено палене маи е само слух ве4е втора зама паля на газ.колата си пали и си върви и проблеми нямам.
- Escap3
Не мисля че проблема ми е като твоя колега. Моят голф беше замръзнал целия, незнам
1 час и повече колата работи държеше 90градуса но радятора беше студен долу маркуча се беше уковал. Дано да се оправи което не вярвам... И друго като му дам гас и влезне в 4000 оборота (повече не изка) докато оборотите падат се чува някакво зънтене

1 час и повече колата работи държеше 90градуса но радятора беше студен долу маркуча се беше уковал. Дано да се оправи което не вярвам... И друго като му дам гас и влезне в 4000 оборота (повече не изка) докато оборотите падат се чува някакво зънтене

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Escap3 написа:Не мисля че проблема ми е като твоя колега. Моят голф беше замръзнал целия, незнам1 час и повече колата работи държеше 90градуса но радятора беше студен долу маркуча се беше уковал. Дано да се оправи което не вярвам... И друго като му дам гас и влезне в 4000 оборота (повече не изка) докато оборотите падат се чува някакво зънтене
![]()
![]()
![]()
Колега, сигурен ли си че колата не ти е замръзнала? Да по-горе беше писъл че си с антифриз, но ако радиатора е студен, значи до него не достига течност, което ме плаши да ти кажа честно. Водната помпа работи ли ти? Или така неможеш да остановиш. По-принцип не е хубаво да форсираш колата на място. И как работи колата когато е загряла и как когато е студена? Тресе сякаш, работи на 3 цилиндъра ли? Погледни някоя от свещите или някакъв проблем от към токовете?
Но за начало провери този проблем с радиатора че ме съмнява!
- Escap3
Незнам колега дали е замръзнала може и да е, защото суртинта казанчето имаще много скреш. Водната помпа би трябвало да работи не мога да остановя... Да колата работи все едно на 3 цилинъра но свещите са добре проверих ги идва си им ток 

- jetko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако този проблем ти го е направило точно онзи ден в големия студ, а преди това не си имал проблем, значи логично е да е от студа. А за да палиш на газ в такъв студ, газовата трябва да ти е много добре регулирана и мотора също. Казваш, че до свещите идва ток, а самите свещи годни ли са за зимата, нали знаеш че има топли и студени свещи, тоест - зимни и летни.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
jetko написа:... нали знаеш че има топли и студени свещи, тоест - зимни и летни.
Колега, не го вкарвай в излишни филми, няма такова понятие "зимни и летни свещи"

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Защо ли си мисля че са за смяна мембраните на изпарителя 
- Escap3
Колеги оправих проблема. Откарах колата на майстор оказа се че съм бил прав, ремака е прескочил 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ако не е таина колко пари ти взе за зацепването на ремъка?
- Escap3
10 Кинта 

- jetko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да е прехварлил зъб, значи ти е бил хлабав ремъка, аз от време на време си го проверявам точно поради тази причина. Още повече, че ремъка не мие оригинален а е некво менте за 14 лв. Добре, че си открил проблема колега, весели празници. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”