Аксиален лагер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Martous
Автомобил:
Двигател:

Аксиален лагер

Мнениеот Martous » Сря 02 дек 2009 16:30

Здравеите, преди няколко дена си взех една 2ка 1.6 и като цяло ми харесва ноо като карам на полусъединител се чува отвратително стържене се едно влача гърнето по земята и мирише... и от време на време се циганят скоростите но нз дали има нещо общо с това :? Та скромното ми познание за колите ми поздказва, че това е аксиалния лагер които според мен не е много скъп обаче може и да бъркам като цяло съединителя отделя нормално и не се натиска трудно. В нета никъде не намерих инфо за този лагер нит цена нито нищо само знам че от него мойе да се получават тези гадости :banghead: Та кажете си мнението защото това ми е първата кола и не съм много наясно с нещата :talk:
Приятен ден :)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Аксиален лагер

Мнениеот alex_zazy » Сря 02 дек 2009 19:02

Лагера като се повреди е почти сигурно че е изял почти изял или ще изяде на притискателя ламелите - следователно веднага върви да смениш най-добре целия комплект съединител ако е заминал лагера+притискателя. Ако е само лагера сменяш само него, но цената на смяната е същата като на цял съединител защотот така и така се сваля кутията. Някои карат така докато откаже съвсем или започне да буксува феродовия и тогава сменят всичко. Ти си прецени. Не е колата пред мен да чуя за какво става на въпрос но щом и мирише не е на добре работата. То няма какво да стане ама да не те остави на пътя някъде и да псуваш само.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 02 дек 2009 19:32

Алекс, скоростите на 1.6 на Двойката са с обратния съединител. Лагера е вътре в кутията и се маже постоянно в масло, а пръта, през опашката натиска паничката на съединителя ....

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Сря 02 дек 2009 19:54

О да верно, чакай че се бъркам с друго. Ми значи пак колега се сваля кутията. И какво мирише на феродо на масло. Пък щом мирише значи превърта и може да не го усещаш още и най-добре си смени целия комплект!

Martous
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martous » Сря 02 дек 2009 23:49

Охх зарадвахте ме... :cry: мислех, че мога да се размина без да сменям всичко. Благодаря все пак :roll:
P.S. Колеги оказва се, в картера маслото е под минимума и свиренето на 5та скорост наи-вероятно е пак от липса на масло в скоростната и затова всичкото това стържене и трудно вкарване на скоростите... Явно предният собственик е .... :beat_butt2 та идея си нямам колко е карана така та въпросът ми е може ли да има сериозни щети от това каране без масло :dummy:

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Съб 26 дек 2009 14:08

аз да използвам темата да попитам:
значи нещо ми се губи полусъединителя.
мислех,че жилото нещо се гаври с мен,но усетих миризмата на феродо 1 път когато качвах 1 бордюр,та това нормално ли е когато се натоварва съединителя с такива изкачвания.
питам защото ми е почти нов(лагер,притискателен и феродов).
възможно ли е да се е омазнил нещо,защото от време на време ми се струва,че боксува?
пс:шестоъгълната капачка на белега н маховика ми е няма и се мисля,че от там е възможно да е попаднало масалце или нещо друго.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”