Привет колеги постарах се с помощта на търсачката да открия отговори на въпросите ми но уви не успях.
Значи въпроса ми е следния (конкретно за 2Е мотор 94г, без 5та дюза)- Как точно да си направя центровката с помощта на сторбоскоп и Vag-com.
Знам, че е необходимо Ecu-to да се вкара в сервизен режим за да успея да си наглася предварението от делкото. Как точно е реда на работа с vag-com - отивам на basic settings и оттам в коя група се логва в 01 или в 04 или в някоя друга за да се деактивира корекцията на предварението от ECU-to. И съответно след това как е по-правилно да се нагласи 6гр. на празен ход ли или 6гр. на 2000-2500оборота както пише в AutoData. След корекциатя необходимо ли е някакво обучение на дроселовата клата и ако да коя опция на Vag-Com се използва.
Благодаря предварително за оказаното съдействие на всички!
Въпрос относно центровката на двигател с помощта на Vag-Com
-
Ivancho_81
- Автомобил:
- Двигател:
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно центровката на двигател с помощта на Vag-Com
незнаех 4е има 2е без 5-та дюза.
потърси мануал с обясненията за работа с ВАГ КОМ .има!
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Откачаш синята букса на темепартурния датчик от тройника и "застрелваш" със стробоскопа белега на маховика.
Толкоз.
VAG COM-а може да го закачиш колкото да ти мърда там нещо на компютъра или ако колата е на клиент да си придадеш малко важност. Така или иначе с него може само да четеш, но не и да променяш нещо по центровката.
Толкоз.
VAG COM-а може да го закачиш колкото да ти мърда там нещо на компютъра или ако колата е на клиент да си придадеш малко важност. Така или иначе с него може само да четеш, но не и да променяш нещо по центровката.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цъ! До тук отговорите не са верни
Т.е- верни са, но се отнасят за коли произведени до 08.'93г.
От скоро съм с по-нов контролер точно за да имам диагностика и връзка с VAG-COM.
И аз пробвах номера с датчика
С предния контролер, производство '91г (от тогава е колата) нещата заспиваха
С новия, обаче- ЙОК!
При първото вадене оборотите се промениха леко, но белега продължи да 'бяга'. От там нататък нямаше значение дали ще включа или изключа темп. датчик - нищо не се променяше!
Няколко дни след това ми дойде ВАГ-а.
Естествено, както и очаквах- беше набило грешка 'Температурен датчик- липсва или на късо към +'
Та и мен ме интерсува отговора на въпроса на колегата
И аз не знаех, ама се оказа, че има!
Даже- сегашния ми контролер не я управлява тази 5-а дюза, независимо, че физически тя присъства на двигателя.
Обогатяването за палене на студен мотор става чрез увеличаване времето на инжекция на основните дюзи.
Т.е- верни са, но се отнасят за коли произведени до 08.'93г.
От скоро съм с по-нов контролер точно за да имам диагностика и връзка с VAG-COM.
И аз пробвах номера с датчика
С предния контролер, производство '91г (от тогава е колата) нещата заспиваха
С новия, обаче- ЙОК!
При първото вадене оборотите се промениха леко, но белега продължи да 'бяга'. От там нататък нямаше значение дали ще включа или изключа темп. датчик - нищо не се променяше!
Няколко дни след това ми дойде ВАГ-а.
Естествено, както и очаквах- беше набило грешка 'Температурен датчик- липсва или на късо към +'
Та и мен ме интерсува отговора на въпроса на колегата
golf_III_2e написа:незнаех 4е има 2е без 5-та дюза.
И аз не знаех, ама се оказа, че има!Даже- сегашния ми контролер не я управлява тази 5-а дюза, независимо, че физически тя присъства на двигателя.
Обогатяването за палене на студен мотор става чрез увеличаване времето на инжекция на основните дюзи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”