Ако рейката е прецакана няма да се връща в нормално положение след завой сама.
Иначе както казват колегите може да е от гумите и от натрупания сняг и лед под калниците.
защо имам тежак волан на голф 2
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: защо имам тежак волан на голф 2
Може да е от гумите. Аз нямам хидравлика. И зимните и летните гуми са 175/70 13. Със зимните волана се върти чувствително по-леко - кара се спокойно с една ръка, докато с летните е малко мъка.
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
Имах подобен проблем. Дето колегата ти казва за болтчето за реглажа отдолу (10ка). Махаш капачето и проверяваш дали има грес изобщо. Моята рейка беше останала без грам. След яко гресиране няма общо във въртенето - стана доста леко. Преди да се хвърляш на нова пробвай това.
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
Благодаря на всички,за отзива и идеите но но нямах време да се занимавам с колата,когато има раздвижване по проблема ще пиша подробно.а между другото си открих прецакани тампони на задния мост(купе-мост).И мисля че гумите не са основен фактор отосно тежкия волан.

- beky1
след съветите дадени от вас колеги за което благодаря пробвах и отпуснах леко реиката от това болче n10 и обилно намазах с грес през маншона и резултата е като чели положителен волана като че ли олекна но има какво да се желае още.Искам да разбера колко мога да го отпускам болта и има ли някаква опасност от счупване на реиката по време на шофиране.А и не се ли обира луфта(празния ход)на волана чрез въпросния болт n10.

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колеги как смазвате през къде обяснете малко ? да не би да е от елипсовидното капаче на което има 3болтчета 10ки и това в среда предполагам за регулиране та това каапче ли се сваля
- beky1
ами аз я смазах като дръпнах маншона на реиката(от кам късата полуоска) и я натъпках с грес.а това елипсовидно капаче с 3-те 10-ки отам я отпуснах леко като развих средното болче ,само че немога да разбера какви са допуските (да не би да я развия в повече и да се пребия на някои завои)неможах да намеря подобна тема тук.но определено има резултати.

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
мерси все пак,ако някои сериозно се е занимавал с тва болтче да сподели,има ли няква опасност ако се чепка то
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:Може да е от гумите. Аз нямам хидравлика. И зимните и летните гуми са 175/70 13. Със зимните волана се върти чувствително по-леко - кара се спокойно с една ръка, докато с летните е малко мъка.
Аз имам същият проблем със същите гуми съм като колегата, с летните е мъка но с зимните е супер (Lassa) 175/70/13 !
Карах и една друга 2ка самоче с 14ски гуми и при нея беше така.
zdravko_jett написа:мерси все пак,ако някои сериозно се е занимавал с тва болтче да сподели,има ли няква опасност ако се чепка то
Най-добре е да се пипа само от човек,който разбира.Не трябва да има луфт на волана ,ако всичко друго е наред.
При прекалено увеличаване на луфта може да "прескочи" и колата става неуправляема.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
shemkov написа:theultimate написа:Може да е от гумите. Аз нямам хидравлика. И зимните и летните гуми са 175/70 13. Със зимните волана се върти чувствително по-леко - кара се спокойно с една ръка, докато с летните е малко мъка.
Аз имам същият проблем със същите гуми съм като колегата, с летните е мъка но с зимните е супер (Lassa) 175/70/13 !
Карах и една друга 2ка самоче с 14ски гуми и при нея беше така.
Lassa-та за учудващо меки. С тях (същия размер) волана се върти осезаемо по-леко спрямо летните ми гуми и изобщо спрямо други гуми, с които съм карал.
- beky1
аман бе колеги неееееееее от гумите има някакъв друг проблем.аз съм с 14 цолови ,карах голф със по висок цолаж и без хидравлика , управлението беше къде по леко от моя а на всичко отгоре беше с разбити фтулки и накраиници.багодарение на колегата i.e.i постигнах някакъв не задоволителен резултат.
- spartak
- Автомобил:
- Двигател:
с това болтче един път си играх 2 дена .10 пъти качих голфи на канала да го чепкам.
идеята е да се набара едно средно положение.Ако затегнеш много болта волана се върти много трудно , имаш чувството че ще счупиш нещо отдолу. Ако го олабиш много се върти доста лесно но и при най малката неравност тропа на луфтове все едно е разбито всичко отдолу и ще се откачи.Тва при гуми 175/13
идеята е да се набара едно средно положение.Ако затегнеш много болта волана се върти много трудно , имаш чувството че ще счупиш нещо отдолу. Ако го олабиш много се върти доста лесно но и при най малката неравност тропа на луфтове все едно е разбито всичко отдолу и ще се откачи.Тва при гуми 175/13
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а бе колеги тва моито болтче е навито до краи някои барал ли го е или си е така понеже си споням че на ладата се навиваше
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”