Скоро трябва да си сменям маслото и се чудя какво да купя. След като прочетох доста теми от форума кашата стана още по голяма, общо взето се спрях на три марки: Кастрол;Валволин и Мотул, но не знам кое е най подходящо за мен.
Колата ми е Голф 3 1.9 ТД 75 к.с., 92 г. мотор AAZ,По километраж е на 130 00 но гаранция е връщан и е поне на 200 000 км.,маслото с което карах до сега беше 10W40 ARAL и май не беше от истинските. За 10 000 км ми е изгорило малко по малко от половината.
Моля ви за компетентно мнение кое масло ще е най подходящо за мен и откъде да си купя истинско такова а не някакво менте
Препоръчайте ми масло
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Значи, тъй като май не съм много запознат с дизелите, ама те не трябваше ли да сменят на по-малък интервал (10 000 км не са ли множко) маслото си?
За Motul - ProSpeed http://www.prospeed.bg
За Valvoline - от едната страна на Империал (бившо кино П. Берон), до входа на читалището има малко магазинче за ремъци, филтри, кабели, масла и т.н.,
За Motul - ProSpeed http://www.prospeed.bg
За Valvoline - от едната страна на Империал (бившо кино П. Берон), до входа на читалището има малко магазинче за ремъци, филтри, кабели, масла и т.н.,
brabus написа:Значи, тъй като май не съм много запознат с дизелите, ама те не трябваше ли да сменят на по-малък интервал (10 000 км не са ли множко) маслото си?.
Знам че са множко но все не ми остава време да го сменя

brabus написа:За Motul - ProSpeed http://www.prospeed.bg
Много ти благодаря
За валволин сигурно ли е че там е качествен защото някой беше писал че си е купил от там и не е доволен (двигателят му започнал да трака повече)
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз съм с AAZ 75 к.с. 1.9ТД.И на мен ми предстои смяна на маслото и се чудя какво да сложа.Маслото се смяна на 7500км.
Досега бях с Арал 15в40 минерално.Преди това бях с тотал 10в40 и да ти кажа с арала осезателно по-тихо работи мотора.Сега другия въпрос е с какво масло да се кара.Брат ми има Пасат със същия мотор AAZ.Та в книгата на пасата за ВСИЧКИ дизелови мотори дават масло 15W40 или 20W50!!!!! предполагам и за нашите е така щото са едни и съши.Не знам дали да сипваме 10в40 което е по-рядко.Но пък знам че за турбината колкото маслото е по-добро (полусинтетика,синтетика) толкова по-дълъг живот.Забелязах че на маслата OMV - има едно специално за дизел и отзад пише че покрива спецификациата VW 505.000 или нещо такова - това дето го пише на капака на главата.И доколкото разбрах VW/Audi работят с ОМВ масла.Даже в унитрейд продават кастрол и ОМВ масла.Та ми се струва да опитам с това масло.Това специалното за дизел което е - е 10в40 пълна синтетика!! за 13 или 14лв литъра.А 4 литра опаковка излизаше по-евтино.Не знам поинтересувай се и ти.Но защо в книгата на пасата дават 15в40 или 20в50
:
?
Даже смятам да ида до унитрейд да ги питам на място.Поразпитай и ти и сподели.....
P.S.
Ако си от София дай ако искаш някой път да ударим по едно кафе - че при мен нещо боботи - не знам дали е от гърнета или нещо друго - ако може да видя при теб как е....
Досега бях с Арал 15в40 минерално.Преди това бях с тотал 10в40 и да ти кажа с арала осезателно по-тихо работи мотора.Сега другия въпрос е с какво масло да се кара.Брат ми има Пасат със същия мотор AAZ.Та в книгата на пасата за ВСИЧКИ дизелови мотори дават масло 15W40 или 20W50!!!!! предполагам и за нашите е така щото са едни и съши.Не знам дали да сипваме 10в40 което е по-рядко.Но пък знам че за турбината колкото маслото е по-добро (полусинтетика,синтетика) толкова по-дълъг живот.Забелязах че на маслата OMV - има едно специално за дизел и отзад пише че покрива спецификациата VW 505.000 или нещо такова - това дето го пише на капака на главата.И доколкото разбрах VW/Audi работят с ОМВ масла.Даже в унитрейд продават кастрол и ОМВ масла.Та ми се струва да опитам с това масло.Това специалното за дизел което е - е 10в40 пълна синтетика!! за 13 или 14лв литъра.А 4 литра опаковка излизаше по-евтино.Не знам поинтересувай се и ти.Но защо в книгата на пасата дават 15в40 или 20в50

Даже смятам да ида до унитрейд да ги питам на място.Поразпитай и ти и сподели.....
P.S.
Ако си от София дай ако искаш някой път да ударим по едно кафе - че при мен нещо боботи - не знам дали е от гърнета или нещо друго - ако може да видя при теб как е....
Днес ходих до два сервиза при едни познати и общо взето и двамата ми казаха да си сложа 15W40 щом ми гори 10W40, а и за автомобили над 150 000 се препоръчвало 15W40
Благодаря ти, реших да го пробвам този ЕLF защото ми казаха че било добро а и покрива стандарта VW 505.000
Няма проблем да се видим ако искаш ела в неделя на срещата в толедото и ще видиш как работи моя мотор а и тогава вече ще съм с новото масло

Toledo написа:И аз карам 1,9ТД с мотор AAZ. Карам от две години с ELF 10w40 TurboDiesel и нямам проблеми. Важното е на маслото да пише, че покрива стандарта VW 505.000.
Благодаря ти, реших да го пробвам този ЕLF защото ми казаха че било добро а и покрива стандарта VW 505.000
WasteLand_TD написа:Ако си от София дай ако искаш някой път да ударим по едно кафе - че при мен нещо боботи - не знам дали е от гърнета или нещо друго - ако може да видя при теб как е.....
Няма проблем да се видим ако искаш ела в неделя на срещата в толедото и ще видиш как работи моя мотор а и тогава вече ще съм с новото масло

15w40
Според мен също е по-добре 15w40.
Макар да сам бензин - преди сипах 10w40 и трака особено при топло време а преди не беше така.
Иначе, не гори масло - минал съм 4.5 х. км. но определено следващия път съм решил да слагам 15w40.
10w40 изглежда да е по-скоро зимно масло:

Макар да сам бензин - преди сипах 10w40 и трака особено при топло време а преди не беше така.
Иначе, не гори масло - минал съм 4.5 х. км. но определено следващия път съм решил да слагам 15w40.
10w40 изглежда да е по-скоро зимно масло:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”