Фатално ли е за колата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Фатално ли е за колата...
изместване на двата рога с 0.5 сантиметра? Гуми яде ли? С каква скорост може да се отрази това? Други неща ако се сещате и имате опит с тях? Мерси 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Фатално ли е за колата...
blacki написа:изместване на двата рога с 0.5 сантиметра? Гуми яде ли? С каква скорост може да се отрази това? Други неща ако се сещате и имате опит с тях? Мерси
Как така изместване? В коя посока и как разбра че е 0.5см? По принцип не е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Посока в дясно. Удара е страничен от ляво. Не съм сигурен още, но съдя по предната решетка. Значи горе на калниците дето се завива пасва добре. Обаче от долу на роговете не идва на дупките. При тампоните за радятора също бяга в някво средно положение. Иначе роговете нe са сплескани което е странно. Дали не е от носещите греди. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blacki написа:Посока в дясно. Удара е страничен от ляво. Не съм сигурен още, но съдя по предната решетка. Значи горе на калниците дето се завива пасва добре. Обаче от долу на роговете не идва на дупките. При тампоните за радятора също бяга в някво средно положение. Иначе роговете нe са сплескани което е странно. Дали не е от носещите греди.
Май трябва да го види тенекеджия. Ама все си мисля, че не много готина тая работа. А за неравномерно износване може да се говори след евентуален ремонт и минаване на стенд за сходимост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:blacki написа:Посока в дясно. Удара е страничен от ляво. Не съм сигурен още, но съдя по предната решетка. Значи горе на калниците дето се завива пасва добре. Обаче от долу на роговете не идва на дупките. При тампоните за радятора също бяга в някво средно положение. Иначе роговете нe са сплескани което е странно. Дали не е от носещите греди.
Май трябва да го види тенекеджия. Ама все си мисля, че не много готина тая работа. А за неравномерно износване може да се говори след евентуален ремонт и минаване на стенд за сходимост.
То ясно ама предвид цените и възрасста на колата. Двигатела е добре. Тъй че май ще мине без да се сваля. А и правенето на рогове не ми се нрави като идея.

- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Роговете нямат нощо общо със сходимостта на предните колела.
За нарушена геометрия може да се говори само ако при удара роговете са набити и са повлякси със себе си и "камбаните" на макферсоните (става въпрос за удар над средния) . Аз съм виждал 30 см. изместени рогове на страни без да е засегната ходовата част (дори и снимка имам).
По принцип ако роговете са мръднали до 1-2 санта тенекеджия би могъл само с препасване да ти намести калниците и капака без да ги "опъва"
За ядене на гуми и дума не може да става! Спести си парите за стендове и т.н....!
За нарушена геометрия може да се говори само ако при удара роговете са набити и са повлякси със себе си и "камбаните" на макферсоните (става въпрос за удар над средния) . Аз съм виждал 30 см. изместени рогове на страни без да е засегната ходовата част (дори и снимка имам).
По принцип ако роговете са мръднали до 1-2 санта тенекеджия би могъл само с препасване да ти намести калниците и капака без да ги "опъва"
За ядене на гуми и дума не може да става! Спести си парите за стендове и т.н....!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок колега мерси много.versace написа:Роговете нямат нощо общо със сходимостта на предните колела.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”