Лостче за чистачки - бутони?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yasen_g3
Автомобил:
Двигател:

Лостче за чистачки - бутони?

Мнениеот yasen_g3 » Сря 07 юни 2006 12:35

Здравейте,
Все повече се убеждавам в полезността и коректността на форума : vw fen , преди време бях питал къде се намира датчика за отворен заден капак на Голф3 - оказаха се прави тези които казаха че е в бравата - не го намерих по моргите и си го поръчах нов - 19.90 :shocked (копченце2/1/0,5см) но сега всичко е ОК, свети лампичката в баг. и алармата сработи при отваряне на капака :bowdown
Доскоро се чудех за какво служат копченцата на лоста за чистачките(0,1,2,0, MFA) - прочетох че командват борд компютър какъвто нямам :dontknow: Колата ми е Голф 3 1.8 GT 1992. Невярвам Ханс да е сложил копчета които не работят за конкретната модификация. Как мислите, дали лостчето е сменяно или...?
[size=9][color=red]mod edit: vaskoto1[/color][/size]

Потребителски аватар
yasen_g3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen_g3 » Сря 07 юни 2006 13:14

P.S. На всички Голфове ли е такова лостчето на чистачките?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 07 юни 2006 14:37

Не е на всички. Или е сменяно лостчето или таблото.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 07 юни 2006 18:14

Първо набързо прочетох темата и сметнах че нищо немога да помогна.. само че може би можем да я разчекаме малко темичката..

Така.. аз обикновено не се обаждам неподготвен (като доста хора от този форум (без да убиждам никого разбира се)) .. както влад ти каза... или ти е сменяно таблото или чистачките .. само че ти не си оточнил доста работи и влад не е забелязал също доста неща че да се изкаже.

Първо искам да питам влад.. как разбра че или таблото му е сменяно или лостчето като и на лостчето има мфа и на таблото (надявам се голфа от снимките в гаража ти да е твоя) ?!

От там може да се разгледа и по друг начин.. (да уточня .. аз карам г2 и може да не е същото) ... в лостчето за чистачките влизат 4 жици.. 2 за борд-а и 2 за лостчето за чистачките ако СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО... ти е сменяно и лостчето и таблото според мен единствения начин да разбереш това е да свалиш лостчето и да видиш колко жички влизат в него.. ако случайно е така както го мисля (тоест както е при мене надявам се да не бъркам) и имаш 4-те жици то проблема би бил някъде другаде...

П.С.
Борд комп не означава п4 2.0ГХЗ със 17" монитор :lol: и да очаквате да намерите на таблото такъв :lol:

Потребителски аватар
yasen_g3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen_g3 » Чет 08 юни 2006 7:27

[quote="Vizor"]

П.С.
Борд комп не означава п4 2.0ГХЗ със 17" монитор :lol: и да очаквате да намерите на таблото такъв :lol:[/quote]

Оказа се че си много прав :bowdown - Наистина имам борд комп. :yeaha: просто бутончето е давало лош контакт. Направо ме е срам :oops: че досега не съм разбрал - колата ми я докара приятел от Германия и като ми изброяваше доста усърдно екстрите не спомена за комп., а и аз очаквах ако има такъв дисплейчето да е на централната конзола.
П.С Голфчето започва все повече да ме кефи - ще го черпя едно миене : vw fen

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”