значи неска си свалих алтернатора че незареждасхе готино и видях че четките са доволно изядени та вапроса ми е следния казаха ми че има и лагер някуф вутре дето е хубаво да го смена ама как да стигна до тоя лагер нещо не ми се отдава
и sorry че досаждам ама ако знаете помагаите )
Ми той не е един лагера, а са два. Двата струват между 5 и 10 лева в зависимост от това дали ще са маркови или "турски". Аз сам си ги смених с риска да скапа алтернатора щото ми беше за първи път, а и имах един резервен. Иначе избиването е кофти работа, после набиването на новите е лесно. Като се разглоби алтернатора - единия лагер остава на тази част с ротора - той е по-кофти за избиване, щото май се прави със скоба, а аз го свалях с големия чук и малко нараних оста дето се завърта гайката която държи ролката за ремъка. Другия който остава със статора се избива лесно.
ти лагерите добре щте ги смениш ама така няма да по4не да ти зарежда алтернатора, щте трябва и релето да смениш наи- вероятно от там ти идва проблема , независимо от това че четките не са ти изхабени.
KILLER GTI написа:ти лагерите добре щте ги смениш ама така няма да по4не да ти зарежда алтернатора, щте трябва и релето да смениш наи- вероятно от там ти идва проблема , независимо от това че четките не са ти изхабени.
човека казва че четките му са ДОВОЛНО ИЗЯДЕНИ демек ги е сменил или ще ги смени.
А някой може ли да ме насочи къде да го осъществя този ремонт на алтернатора?
Откъде се купуват четки и лагери?
И как се познава дали е той или релето?
Това реле само ново ли се купува?
Последно правих алтернатор в първата работилница от дясно на "Раковска" от "Сливница" посока "Козлодуй". Беше преди повече от година, но пича ми направи добро впечатление. Беше много гадна повреда - прекъсната намотка и ту зарежда ту не. И почваш да мислиш - релета, кабели, бушони, четки и т.н. загубих си куп време. Та ако не си наясно - по-добре иди на майстор.
да там работи все още и прават
иначе аско си решил сам и знаеш какво му е лагери има насякаде а 4етки на козлодуи те върват с релето за Bocsh са 13 лв а за Valeo 28
аз мойте ги смених лесно е и сега е супер :П иначе успех