повторно заключване.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

повторно заключване.

Мнениеот freshk0 » Пон 03 юли 2006 18:49

от скоро забелязах, че след като заключа с централното(с вакум) след 10 сек. помпата отново се включва и слава бого се опитва да заключи,а не да отключва, при положение, че това "презаключване" се появи от скоро.трябва ли да ме притеснява нещо или това са от поредните "екстри-изненади".

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 03 юли 2006 19:31

Точно така трябва да работи правилно. Този вторият импулс след десетте секунди активира една джиджавка вътре в машинката на централното която не позволява да се отключи вратата като се дърпа лострето вътре. С две думи ако си забравиш малко отворено стъклото няма никой да ти отклучи вратата ако бръкне вътре и дръпне лостчето. Па и друг смисъл може да има ама не съм се много замислял. За проба можеш да направиш следното: влез в колата и натисни лостчето на вратата - ще се заключи но втори импулс няма да има, после като го дръпнеш ще се отключат вратите. После излез отвън и си остави отворен нарочно прозореца и заключи с ключа - сега трябва да има втори къс импулс както е при теб след десетина секунди. А сега се опитай да си дръпнеш лостчето през отворения прозорец и трябва да не можеш. :roll: Абе немска работа. Моето централно работи така ... само че когато работи :) за съжаление го държа изключено че ме дразни. Има някакъв проблем и си работи когато иска и спира когато иска. Абе има някакъв проблем ама не можем да го намерим - презапоявахме връзките в моторчето, опитахме се да изкараме машинката от вратата и т.н но ... нищо не стана .... и така. Иначе като работи - работи точно като твоето, така че всичко ти е наред и нямаш грижи.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 03 юли 2006 20:01

Странно, аз също имам пневматично централно, ама такъв втори импулс не съм забелязал до сега :screwy...
Не казвам че не трябва да има,а и написаното от
slav звучи логично ...но просто при мен го няма.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 03 юли 2006 21:36

имаш спукано маркуче в системата.
губи налягане и се включва компресорчето.

slav, и при теб е така.
вЕрвай ми.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 03 юли 2006 22:08

При мен е така с капачката на резервоара и багажника. Маркучите съм ги проверявал. След като се заключат вратите тогава има импулс и се заключват багажника и капачето.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 04 юли 2006 14:31

А така - това за багажника и резервоара не съм се замислил че може да се заключват по късно и наистина може и така да е. За спуканите маркучи не съм сигурен че е вярно защото с търсачката излизат подобни теми и там колегите споделят че при спукан маркуч периодично се включва централното за да повдига налягането. А в нашия случай тръгва само за момент и то след като вече са прибрани палчетата от първия импулс. Това за заключването го четох в някой от руските сайтове, даже си разпечатвах схемата ... нали и аз се опитвах да се справя с моето проблемче. Та там беше описано това с втория къс импулс и пробвах това с отключването през отворения прозорез при заключване отвътре или отвън и наистина беше така. Описанието в сайта беше за пасат но мисля че нещата са почти идентични. А дали няма различни пневматични централни в зависимост от годината на производство?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 04 юли 2006 19:45

Не съм на 100% че така трябва да е .Забелязъл съм го при мен и съм ровичкал любознателно , но си е факт. На други коли може да не е така.

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Вто 04 юли 2006 21:19

Ми и при мен има такъв втори импулс

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 05 юли 2006 2:23

golfer написа:имаш спукано маркуче в системата.
губи налягане и се включва компресорчето.

slav, и при теб е така.
вЕрвай ми.

Колега, slav наистина мисля, че требе да ти вЕрва, но за freshk0... съмнявам се! И при мен е така и е точно както го описва колегата slav 1:1! Пробвал съм го, а скоро, като си отворих и кората на мойта врата, видях и щифта (по-скоро: пластината) дето законтря лостчето против насилствено отваряне

Потребителски аватар
kvalev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kvalev » Сря 05 юли 2006 7:37

Успокойте се и при мен има втори импулс, наистина след няколко секунди.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”