Ми то спукване може да няма, по тръбите и по външните елементи, ама вътре в таблото освен изпарител има и един вентил, който обикновено се стяга с гайки към тръбите. Значи трябва да намериш майстор, който има пропускотърсач(детектор за течове на фреон). Аз лично ползвам такъв като работя
http://www.professionalequipment.com/xq/ASP/ProductID.2375/id.7/subID.93/qx/default.htm
И като се сложи малко фреон в системата, се взема туй чудо, и сондата му отпред (чуствителния елемент) се слага в някои от отворите дето излиза въздуха от таблото и при пуснат вентилатор на печката ако има някакъв теч, фреона ще бъде увлечен от излизащия въздух, и детектора ще го засече. Това ще е сигурен признат, че ако искаш да имаш климатик, ще трябва да сваляш таблото.
Туй с фреона с индикатора е добре, ама за видимите места, а в таблото какво ще видиш. Начина е тоя който ти описах по-горе.
Не си писал след като си пуснал климатика да завърти, той започнал ли е да работи, или системата е била празна вече?
При нормална работа на климатика се отделя значително количество конденз. Но не е нормално да ти капе някъде в купето. Заври се под таблото и огледай да не би дренажа да не е на място, или да има нещо измъкнато, и водата вместо навън да ти капе вътре. Аз нямам никакво инфо как е разположен изпарителя и къде е дренажа за Голф.
Успех, и пиши после какво е станало.