Проблем с температурата Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gichev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с температурата Г2

Мнениеот gichev » Чет 06 юли 2006 20:59

Здравейте колеги,имам Г2 от 3 дни и открих два проблема.1во не ми показваше температурата на водата,купих нов датчик за 10 лв,почна да отчита но стрелката седи 3-4мм преди края,перката включва и я връща с 5мм и после пак така.Дали тоя датчик е менте.и 2ро докато колата е студена скоростите са си добре като загрее почват да влизат трудно.Някой ми каза че е от притискателния диск, а дали е така ,чакам вие да ми кажете.Благодаря ви предварително.[/img]

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Чет 06 юли 2006 22:07

Колега поздравления за страхотния избор . Относно показанията всичко е относително , но стрелката при мен стои малко под лампата т.е. на средата , когато позагрее подминава малко средата включва се перката и като охлади пада . Пробвай с датчик в които си 100% сигурен , тези показания на часовника не са нормални . Колкото до скоростите провери ги първо имат ли масло .

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 06 юли 2006 23:07

3-4 мм преди кой край - началото или края на скалата?

Значи при мен беше така, в смисъл ходеше почти до края на скалата при 90 градуса измерени с термометър. И аз сменях датчици какво ли не правих, на края се указа уредите били от 1.6 а аз съм с 1.3. Тъй като този датчик работи на принципа, че си изменя съпротивлението в зависимост от температурата, а уреда на таблото го "мери",
добави се едно съпротивление 22 ома - имаше предвидено място отгоре на платката ма седеше празно, и това беше. Та мисълта ми е отвори казанчето и мери там където се излива водата в него - виж кога включва перка и т.н. ако всичко е наред търси проблема в таблото.

Относно скоростите найстина чекни как е маслото и семерингите наоколо да са добре за да не изтича че аз как карах известно време с 200 грама масло не е истина :) Добре че здрава кола туй ей -прости ми.

Успех и честита колица - това са дреболии - оправяш и забравяш :lol:

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Съб 08 юли 2006 23:27

Ако мотора ти е от по силните на казанчето (преливника) има датчик и когато нивото на течността падне температурата отива в краино дясно защото губи контакт м-у двата електрода

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”