опитах се да пусна отговор в
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=4530
защото въпросчето ми е много подобно на обсажданите там неща, но при опит ми отваряше първата страница на форума (странно - в другите теми няма такъв проблем, пък тази не изглежда заключена

Искам да си сложа табло с оборотомер
/сегашното ми е до 200км/ч с часовник, колата Golf 2 1,3/
та "въпросчето" май са няколко въпроса:
1. Може ли да се махне часовника и на негово място да се сложи обототомер от др. табло, като потози начин си остана с моето си табло. В такъв случай, какъв оборотомер да търся.. нямам предтстава за моята кола до колко оборота трябва де е.
2. Май табла до 200км/ч и с оборотомер няма (само дизелови съм виждал ам те са с много малко обороти

3. В горепосочената тема се говори за разлики в скоростомера ако се сложи друго табло. Какво да гледам ако се наложи да взимам друго цяло табло и да го сменям с моето (както писах май няма 1 кам 1 с оборотомер, но все пак еднакви предавателни чиста .. друго?)
4. Как точно се разглобява самото табло за да се стигне до смяна на лисчето с цифрите за скоростомера. Свалял съм таблото за да си сменям осветлението.. ама беше сякаш залепено чрез стопяване и не ми се искаше да го "разпоявам" и после да се чудя как да го сглоба, та си пробих 2 други дупчици за други лампички и сега съм с 2 сложени от мен и 2 изгорели оригинални.
Някой ако има инфо и време да опише как точно да го разглобя възможно най човешки.. и .. свалянето евентуално на стрелките.. /как става, четох че трябва да се отбележи мястото им каде са били, за да се поставят после пак кадето трябва/.
Ако може да се смени само часовника с оборотомер пак някви напътствия да дадете?
П.С. Огледал съм буксите които са за таблото и от това което четох по форума имам кабелите които са нуйни на оборотомера в една от 2те букси.