Температура на водата 100'' Г 3 - няма мяста за безпокойство

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Температура на водата 100'' Г 3 - няма мяста за безпокойство

Мнениеот toshev » Пон 07 авг 2006 14:28

Здравейте, моят Голф 1.6 94 също беше започнал да ме притеснява, като градско държи 90-100 градуса, а понякога на дълъг път(обикновено в голям баир) вдига 95-98. Първо смених течноста и промих радиатора, после смених термостата ( 87"), но това продължи!
След това купих нов температурен датчик, но се оказа че с него държи 110", и го върнах със страшни псувни в магазина. И нарая какво направих. Взех два скъпи мултицети и им наврях термодвойките в разширителния съд. Резултата беше следния :
-температура на мултицета 86", температура на датчика в таблото 90"
-при 92" на мултицета се включи перката ( 96-97 на таблото)
-при падане на 86-85" на мултицета изключи перката (90" на таблото)

Извод: Карайте си спокойно колите, просто стрелката лъже точно с 5 градуса, не се притеснявайте!!! Моя голф на дълго държи 88-92, а в града 90-100. : )))))))))

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 07 авг 2006 15:24

Ами ако на някой му е здрава системата за отчитане на градусите и му покаже 100 градуса, а всъщост му е изтрескала гарнитурата и направи воден удар и после мисля че требе те почерпи за тези "добри думи"... 90 градуса си е нормална температура...

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 07 авг 2006 15:40

Аз споделих моя скромен опит, като се надявам (гледам във форума има много писания по темата за 100-те градуса) че ако някои също се притеснява съм му помогнал първо да си измери температурата на водата и после да тръгне да купува. Далеч съм от мисълта че моите писания решават проблема 100%. (може и гарнитура да е...)

ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ < ПОСЛЕ КУПУВАЙТЕ !!!!!!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 07 авг 2006 15:44

toshev написа:Аз споделих моя скромен опит, като се надявам (гледам във форума има много писания по темата за 100-те градуса) че ако някои също се притеснява съм му помогнал първо да си измери температурата на водата и после да тръгне да купува. Далеч съм от мисълта че моите писания решават проблема 100%. (може и гарнитура да е...)

ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ < ПОСЛЕ КУПУВАЙТЕ !!!!!!!

съгласен съм с теб въпреки че не откриваш топлата вода...грешни измервания по таблото са редовен проблем при повечето коли...виж има изписано много по темата във форума :roll:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Температура на водата 100'' Г 3 - няма мяста за безпокой

Мнениеот Miki » Пон 07 авг 2006 15:58

toshev написа:...Извод: Карайте си спокойно колите, просто стрелката лъже точно с 5 градуса, ...

Зависи. :wink:
С оригиналното ми табло показваше точно колко трябва, после смених таблото с такова с оборотомер - сеге ме лъже с около 5 градуса, но в минус - предполагам, ако си върна стария 10 волтов стабилизатор ще показва пак вярно но ме мързи да се занимавам, а и свикнах вече. А може и от уреда да е, не знам.
Така че не си съвсем прав де. При тебе лъже в +, при мен в - :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”